C Comentarii

Și dacă mori ”oamenii cu nasul mare” cui rămân?!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

”Năsoșii” vor rămâne cum au fost:

  • Anișoara Ungureanu după 16 ani de trudă și campanie politică dementă a rămas tot nemăritată! Ba, mai mult nici nu mai este nevoie de ea!
  • Costel Boriceanu rămâne în fața localnicilor ca cel mai mare mincinos, manipulator electoral și omul ”te șterg eu” la picioarele primarului. După atâta ”gargară electorală” Boriceanu s-a trezit ca o femeie mințită, părăsită și aruncată. Astăzi privește din foișorul din Vărzărie cum nu mai este pe nicăieri, a rămas doar o amintire tristă, părăsit politic și stigmatizat de către concetățenii lui!
  • Vasile Scârlea naivul politic de serviciu! În cazul lui nu cred că este doar naivitate politică, omul este naiv rău de tot! (o să-i spun și procurorului când o să mă cheme la audieri pentru ofense) Păi, cum? Vasile Scârlea a fost cel mai important trădător pentru debarcarea lui Ilie Amuzan în anul 2012, a fost conducătorul loviturii de palat, omul care a contat 30% în aducerea ”Grupării Gutău și asociații” la Călimănești. A trădat în interiorul Primăriei, a trădat pe stradă, a trădat în cancelariile politice! După ce și-au făcut treaba cu el, trădătorul a fost umilit, a fost aruncat ca o măsea stricată. I-au luat partidul (PNL – ul tradițional), i-au luat funcția de președinte al Organizației PNL Călimănești, i-au luat funcția de viceprimar pe care și-o câștigase singur, pe munca lui. Iar din anul 2020 a fost trecut pe linie moartă din punct de vedere politic, participând doar la ședințele de Consiliu Local unde era vizibil afectat, rușinat și supărat!
  • Tibi Nistor este din interior, el a fost la PDL de când era adolescent. Omul este propagandist de partid, crescut de băsism și trage pentru barca lui, cum este și Nicușor veterinarul și Anișoara Ungureanu. Adversarii politici îi cunosc și trebuie să lupte cu ei, dar fără să se mire că sunt aprigi!
  • Sorin Alexandru este din viță de combinator! Nepotul celebrului ”băiat deștept” Mihai Tambura și-a făcut loc în politica locală datorită lui Vasile Scârlea care i-a pripășit familia venită din Plenița – Calafat. Tatăl lui (colonelul Alexandru Marin, mătușica, madame Tambura de la SC Presacet SA).
  • Urmează alt palier politic format din ”băștinoșii” locali, oameni care își acceptă statutul de supuși ai lui Constantinescu – Sami Vâlcu pentru o funcție de consilier local din care nu au înțeles nimic! Nu au interpelări și nu propun proiecte de hotărâri, nu se implică în inițiative locale și nici nu rezolvă problemele comunității. Sunt acolo pentru o angajare a cuiva din familie pe la Primărie, pentru o mângâiere pe creștet din partea primarului, pentru mia de lei idemnizația de consilier local, etc. Aceștia sunt: Mămularu Gh., Zgavarogea Nicolae (Nicu de la cablu RDS), Buduleci Vasile (Bebe de la cablu Telecom), Ghinoiu Roxana, Stoica Ion, Luminița Bondoc, Popa C-tin Daniel, Poteraș Alexandru, Niță Mirela ...
  • Peste ei tronează ”scutul juridic al Primarului” format din juriști care trebuie să apere interesele Nobilului erou, Florinel Constantinescu sub orice formă: și Legal, și personal, și paradeală, și dosariadă împotriva dizidenților. Paradoxal este că acest lucru se petrece pe banii călimăneștiului. O sută de milioane lei vechi / lunar se cheltuie pentru fiecare consilier din scutul juridic al primarului. Aceștia sunt: Simina Nistor, Toma Mihăescu, C-tin necșoiu, Daniel Nicolescu, au fost Ilie Mandoc, Georgeta Pripas, C-tin Ticu Mihăilă.
  • Peste aceștia și adevăratul conducător al banilor călimăneșteni este cartelul ”Gutău și asociații”, care au trimis, încă din 2012, la Călimănești un mare șmecher din galeria băieților de top ai județului Vâlcea. Un om uns cu toate alifiile și deosebit de periculos! Fost profesor universitar la Academia de Fițe ”Alutus – Capella” este omul care veghează din umbră și transmite directivele de la județ pentru interesele financiare ale acestui cartel despre care am vorbit.
  • Este vorba de ”Domnul DO” care are sediul la o pensiune din Căciulata, unde se realizează, de altfel tot felul de întâlniri ... politice!
  • Trebuie să mai știți că după ”administrarea celor 52 milioane de euro aduși prin proiecte de către Ilie Amuzan în 2012, strânsura acumulată este folosită pentru construcția de zone rezidențiale la Călimănești (hoteluri de 4*** stele). Au scutul juridic la Primărie care asigură protecția juridică, sunt consilierii din Consiliul Local supuși și cuminți care votează orice și nu pun întrebări deranjante și este PUZ-ul UAT-ului care stă pe masa lui Constantinescu și asociații ca o hartă cu viitoare interse personale. Dar Legale! Pentru că nu mai poate să spună nimeni peste 10 ani că Izvoare, Bucegi, JW Mariot și altele nu sunt Legale?!

 

În concluzie ...

Nimeni nu plânge pe umărul nimănui! Călimăneștiul a strălucit din totdeauna și a avut oameni deosebiți care l-au ridicat și oameni deosebiți care l-au susținut. A fost perioada interbelică, a fost perioada comunistă, a fost perioada postdecembristă. Derapajele, năsoșii, gutăii pot fii exmatriculați din Călimăneștiul nostru al tuturor pentru că esența oamenilor de aici este puternică, nobilă și suveranistă! Deja orașul a trezit, în această campanie electorală, mulți localnici care nu mai tolerează manipularea acestor păpușari. Gloată care mai acționează doar la Rm.Vâlcea, Călimănești și Brezoi.

Călimăneștenii au pus punctul pe I”, s-au implicat în politica locală și transmit mesaje foarte hotărâte în acest sens – exmatriculare! Nimeni nu plânge pe umărul nimănui la Călimănești pentru că oamenii de aici au învățat că trebuie să-și recâștige orașul pe forțele proprii ...