C Comentarii

Managementul liberal de la Călimănești a fost exmatriculat de către membrii organizației locale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Scrisoarea deschisă a primarului Florinel Constantinescu (adresată conducerii PNL Vâlcea) arată că în interiorul partidului existau multe nemulțumiri. Colaborarea cu conducerea filialei a fost deficitară pentru organizația de la Călimănești, dar a creat și multe nerealizări pentru călimăneșteni. Au fost spuse acolo multe lucruri, foarte grave la adresa unei filiale de partid care a primit, în anul 2016, încrederea electoratului local cu peste 70% din voturi. La șase ani de conducere liberală Florinel Constantinescu arată opiniei publice că:

  1. A preluat administrația locală în urmă cu șase ani de la social-democrați, dar fără suportul politic și strategic al partidului, aflat atunci într-o situație electorală mai puțin favorabilă.
  2. Partidul nu ne-a ajutat cu proiecte! Vă amintim de situații în care administrația liberală a județului Vâlcea, din trecutul apropiat, nu a găsit soluții pentru câteva dintre lucrările de modernizare ale stațiunii noastre. Am perceput atunci acele neputințe ca pe unele obiective. Acum le vedem ca elemente ale unui mod de a trata problemele noastre la Călimănești.
  3. Nu avem oameni de valoare în partid! Avem o săracă rezervă de oameni care muncesc cu adevărat în politica liberală și o și mai mică rezervă de oameni care au cunoscut succesul real în politica liberală. Nu ne este egal să vedem oameni eliminați prin decizii nervoase și înlocuiți, cu aventurieri fără nicio calitate politică și administrativă.
  4. Managementul liberal a primit o lovitură dură din partea întregii organizații de la Călimănești care s-a coalizat în spatele primarului Constantinescu. Oamenii cu vechi ștate liberale, precum viceprimarul Vasile Scârlea, Luminița Bondoc, Oprica Gheorghe, alături de consilierii locali, de profesori, de membri de partid ies în spațiul public și dezaprobă managementul liberal.

    Localnicii își amintesc printre altele atitudinea fostei conduceri liberale a Consiliului Județean care a făcut praf proiectul Mirajul Oltului. Un proiect de infrastructură turistică a fost pur și simplu neglijat în contextul în care primise finanțare iar stațiunea avea atâta nevoie de el. Președinte CJ – Gh. Păsat (PNL).

    O altă bătaie de joc liberală o reprezintă asfaltarea străzii 24 ianuarie din cartierul Jiblea Veche – Călimănești, care a fost începută cu o săptămână de zile înaintea alegerilor locale din anul 2016. Consiliul Județean condus de Gh. Păsat a executat lucrări de turnare covor asfaltic doar pe banda din stânga a drumului, iar a doua zi după terminarea alegerilor au fost retrase utilajele și oprite lucrările de asfaltare. Locuitorii acelui cartier, care votaseră în proporție de 73% PNL au rămas ca o fată naivă ... păcălită și cu banii luați din partea unor ”derbedei trecători” care câștigă alegerile locale în felul acesta! În ziua de astăzi pe strada respectivă partea de covor asfaltic turnat s-a degradat, sunt gropi care alături de gropile de pe partea dreaptă oferă un tablou dezolant și impracticabil! De atunci nimeni nu a mai făcut nimic!

    Conducerea Primăriei Călimănești este nevoită să aștepte proiectul adversarilor politici din PSD care conduc acum Consiliul Județean. Pentru acel drum județean a fost deja elaborat un proiect de reabilitare completă care a obținut finanțarea și se află în faza de începere a lucrărilor.

    În concluzie, grupul restrâns de la Călimănești astăzi este în opoziție cu Consiliul Județean condus de social-democrați, este în opoziție cu Guvernul condus de social-democrați și peste astea mai este în opoziție și cu conducerea propriului partid care nu-i înghite pentru că îi consideră ”băsiști rebeli”.