D Dezvaluiri

Istorie și acuzații împotriva primarului Florinel Constantinescu ... (partea 1)

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Primarul orașului Călimănești este la al treilea mandat, fost basist (PDL), până în anul 2012 nu a avut nicio treabă cu politica. Cocheta destul de superficial cu modesta organizație de partid PDL, din fundătura de județ Călimănești. Șansa vieții a apărut atunci, în 2012, când  a fost chemat la oaste de către gruparea politică Gutău – Vețeleanu – Dan Ploscă decisă să atace proiectele grandioase (și care depășeau 30 milioane de euro implementați) ale faimosului primar Ilie Amuzan.

Primarul orașului Călimănești în perioada 2004 – 2012, Ilie Amuzan a atras proiecte pentru infrastructura acestui micuț orășel cât tot județul la un loc!

Până aici nu este nimic ilegal! Pentru că așa este în politică! Anumite orașe mai bogate sau cu marketing politic deosebit devin interesante pentru marii jucători politici ...  Amuzan, la rândul său, trebuia să-și consolideze mandatele și să învețe cum să se apere.

Pentru treaba politică de la Călimănești a fost desemnat Samuel Vâlcu călimăneștean și el cu expertiză în domeniul politic. PDL-ist, de profesie farmacist, fost deputat băsist, consilier județean, membru în organizația județeană Vâlcea a PDL dar care nu mai spunea nimic mașinăriei de politică și șmecherie coordonată de sergentul de colonie penitenciară Mircia Gutău. Ca o ironie a sorții Sami Vâlcu ”apucă” șansa vieții, după ce simțea că începe să apună soarele pentru el este nominalizat să se ocupe de  alegerile de la Călimănești! Candidatura era pentru el sau pentru oricine, fiindcă la nivelul galactic înregistrat de către mașinăria politică și de șmecherie nu conta persoana, conta rezultatul pentru care au fost desemnați. Oricum, oricine tot săgeată era!

 

Dar, a mai apărut o problemă ...

Sami Vâlcu, așa cum anunța Ion Luca Caragiale cu 100 de ani înainte, este un moftangiu de cafenea politică, un jucător din categoria perversă a jocurilor politice de culise, un campion al confesiunii pălăvrăgite, un actor în diferite roluri care nu putea veni în fața călimăneștenilor cu oferta de mare conducător. Și atunci trebuia găsit un om care îmbrățișa valorile ”mașinăriei politice și de șmecherie – Gutău”, dar care părea și om serios. Așa a fost nominalizat Florinel Constantinescu.

Din acest moment (anul 2011) Sami Vâlcu se apucă de treabă și vă spun sincer că a primit o misune pe care știa să o facă cel mai bine! Sunt atrași în echipă toate acriturile satului (așa cum nota Zaharia Stancu în romanul Desculț). Se alătură Emanuel Popescu, Iuliana și Mihai Moise, Dan Dobrescu și Ilie Voica, Ilie Mandoc, Petriceanu, Văduva – ARBO, Viorel Voicilă, alături de mulți alții mai mărunți, dar cu impresii de boieri locali.

Împotriva primarului Amuzan pornesc poveștile de denigrare, bârfă și blamare.

Sami Vâlcu demarează acțiunea trădătorilor: Vasile Scârlea, Romică Vlad, Nanu Popescu, Darie Ungureanu – (prăduitorul de terenuri vine și el cu tot neamul de surori, cumnați, nepoți).

Trebuie să știți că mașinăria – Gutău este formată din cei mai periculoși și mai experimentați șmecheri ai județului Vâlcea. Oameni unși cu multe alifii, brenduiți în toate aspectele vieții sociale, implicați financiar în cele mai importante afaceri ale județului. Pe lângă asta și pe lângă bugetele financiare private mașinăria conduce un buget public fabulos (bugetul reședinței de județ, municipiul Rm.Vâlcea) unde este concentrată jumătate din populația întregului județ. Și tot aici, într-un control indirect se află toate instituțiile județene.

 

Cam acesta a fost contextul în care s-au pus bazele așezării taberei politice Gutău – Sami Vâlcu – Florinel Constantinescu în orașul Călimănești.

Vă mulțumesc! Fragmentul face parte din viitoarea carte ”Valss din spatele cortinelor politice”. V-am prezentat prima parte, o sinteză. În următoarele ediții voi continua cu dezvăluirile. Vino și tu pe Pagina Cozia-Info sau Grup Cozia-Info ca să fii la curent cu sintezele și comentariile Coziei. Trebuie doar să accesezi butonul urmăește.