E Evenimente

IPJ Vâlcea. Buletin de presă – 12 Aprilie 2017

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

PERCHEZIŢII DOMICILIARE ÎNTR-UN DOSAR PENAL CE ARE CA OBIECT DE CERCETARE INFRACŢIUNEA DE TÂLHĂRIE

Ieri, poliţiştii vâlceni au efectuat 4 percheziţii, pe raza localităţii Buzescu din judeţul Teleorman , la persoane cercetate pentru tâlhărie. La data de 11 februarie a.c., poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale şi cei de la Serviciul de Acţiuni Speciale, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, au efectuat 4 percheziţii, la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhărie. Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 08.04.2017, doi bărbaţi au pătruns fără drept, în locuinţa unei femei din comuna Zătreni, pe care au imobilizat-o şi i-au sustras suma de 13.000 de lei. Faţă de unul dintre bărbaţi, respectiv I. M, de 28 ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat Judecătorie Bălceşti cu propunerea de arestare preventivă.

 

DEPISTAT DE POLIŢIŞTI CONDUCÂND CU NUMERELE DE ÎNMATRICULARE EXPIRATE ŞI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 21.10, poliţişti rutieri, în timp ce desfăşurau activităţi de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere, au constatat că P.F., de 23 de ani, din comuna Olanu, a condus un autoturism, înmatriculat în Germania, pe DJ 676 C, în localitatea Oteşani, având numerele de înmatriculare provizorii, emise de autorităţile germane, expirate din data de 31.03.2017. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosarul penal.

 

TÂNĂR CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT, LA BERBEŞTI

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti au probat activitatea infracţională a unui bărbat, cercetat pentru furtul mai multor bunuri dintr-o locuinţă, din oraşul Berbeşti, în valoare de 1000 de lei. Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 10/11 aprilie a.c., C.A., de 32 ani, ar fi sustras dintr-o locuinţă din oraşul Berbeşti, mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 1000 de lei. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, iar bunurile sustrase au fost recuperate şi predate persoanei vătămate. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

 

DOSARE PENALE PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal, pe raza judeţului Vâlcea, prilej cu care au identificat 3 bărbaţi. Este vorba de M. A., de 32 ani, B. D., de 40 ani, ambii din municipiul Rm. Vâlcea, care deţineau fără drept la domiciliu o armă de autoapărare cu proiectil din cauciuc, pe care nu au depus-o la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă şi C. C., de  47 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, care deţinea fără drept la domiciliu o armă de tir sportiv, pe care nu a depus-o la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă. Faţă de cei în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, faptă prevăzută de Codul Penal, iar armele deţinute fără drept au fost confiscate.

 

 ACCIDENT RUTIER LA IONEŞTI

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 12.35, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Drăgăşani au fost sesizaţi că în comuna Ioneşti, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.  Conform primelor verificări, un bărbat de 29 de ani, din comuna Prundeni, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Bucşani din comuna Ioneşti, ar fi efectuat o manevră de mers înapoi fără a se asigura corespunzător, acroşând astfel o femeie.Femeia de 86 de ani, din comuna Ioneşti, în calitate de pieton, s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis, prin spatele vehiculului. Accidentul s-a soldat cu rănirea femeii, care a fost transportată la unitatea medicală din Drăgăşani pentru îngrijiri, fiind transferată ulterior la Spitalul de Urgenţe Craiova, pentru continuarea investigaţiilor. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul.