Primarul stațiunii Călimănești – Căciulata, oraș care organizează de 50 ani festivalul Cântecele Oltului, se arată încântat de posibilitatea și puterea financiară a orașului care a reușit să țină în viață acest festival. Florinel Constantinescu apreciază zona unde s-a dovedit de-a lungul veacurilor că este locul unde se pot întemeia multe lucruri.
„Festivalul Cântecele Oltului nu s-a întemeiat aici, prima sa ediție, cea din 1969, a avut loc la Făgăraș, dincolo de munți, urmând ca festivalul să se itinereze, anual, în locuri din celelalte județe participante. (a declarat Florinel Constantinescu în cartea ”Cântecele Oltului 50”). Până la urmă, oferta cea mai atractivă a fost stațiunea noastră, cea care a asigurat acestui eveniment cultural o calitate ieștiă din comun: durabilitatea. Anul acesta festivalul a împlinit 51 de ani de existență, înscriindu-se astfel pe lista foarte scurtă a evenimentelor naționale care au contribuit la conservarea și transmiterea, de la generație la generație, a folclorului românesc. Festivalul Cântecele Oltului este un prilej important de etalare a diversității culturale a poporului român. Acesta trebuie să continue tocmai pentru a ne putea bucura de această diversitate, pe care generații de înaintași s-au străduit să o apere și să o înfrumusețeze. Unitatea noastră vine din ceea ce ne apropie și ne leagă cu adevărat și acesta este râul Olt.
Administrația orașului Călimănești s-a alăturat organizatorilor profesionali încă de la primele ediții ale acestui festival. Astăzi suntem principalii organizatori ai evenimentului. Anual, în miezul verii, locuitorii stațiunii și turiștii sunt pregătiți să întâmpine artiștii. Parcul Central, modernizat recent și îmbogățit cu o scenă spațioasă, în aer liber, se dovedește neîcăpător pentru miile de oameni care coboară din Țara Loviștei și de pe Valea Lotrului sau urcă dinspre Slatina, Pitești și Râmnicu – Vâlcea, pe Valea Oltului, să-i asculte, să-i vadă și să-i admire pe artiști. Popularitatea Festivalului Cântecele Oltului este cea mai importantă din această regiune. Încă de la începuturile sale, atestate documentar în urmă cu 630 ani, dar care se văd mult mai departe în adâncimea timpului, Călimănești a fost și rămâne locul bun pentru multe dintre cele mai importante întemeieri imaginate de oameni. Pentru că, dincolo de curajul întemeierii, acest loc are puterea umană și administrativă să asigure fundamentelor realizate o lungă și prețioasă durabilitate.”