E Evenimente

Roxana Pațanghel, a fost aleasă „Frumoasa Oltului” la Festivalul Național Cântecele Oltului ediția a 53-a

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Festivalul Cântecele Oltului a devenit un brand pentru stațiunea Călimănești. Deschiderea evenimentului care a marcat cea de-a 53-a ediție a fost făcută de primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

Timp de trei zile, orașul Călimănești a răsunat de cântece și voie bună, iar localnicii și turiștii veniți să-și petreacă concediul au asistat la o adevărată paradă a frumuseții portului național românesc și a obiceiurilor tradiționale.

Anul acesta,  la Festivalul Național "Cântecele Oltului", de la Călimănești, au participat ansambluri folclorice și artiști din Harghita ( "Kakvirag"/ Lueta), Brașov ("Baronul David Urs"/ Mărgineni), Sibiu ("Mărginimea"), Vâlcea "Miorița"/ Vaideeni),  Olt ( "Izvorașul"/ Izvoarele), Teleorman ( "Bujorei de la Troianu"), Argeș( "Plaiuri Muscelene"), Iași ("Di nuovo insieme") și Timiș ("KUD SVETI DORDE" Stâncioava, al Uniunii Sârbilor din România.

Unul din cele mai intense momente ale evenimentului a fost alegerea "Frumoasei Oltului", o misiune care s-a dovedit a fi destul de grea, dat  fiind faptul că, toate fetele care au participat la eveniment au excelat nu doar la capitolul talent, ci și la aspectul fizic.

În cele din urmă, titlul din acest an, a fost câștigat de frumoasa și talentata, Roxana Pațanghel de la Balș, care a venit la Călimănești cu ansamblul "Izvorașul" , de la Olt, coordonat de Marian Stănescu.

Festivalul s-a încheiat duminică seara cu un minunat recital susținut de interpreta de muzică populară, Olguța Berbec.