E Evenimente

Profesorul Mihail Sandu omagiat în ședința C.L. Călimănești de marți 31.08.2021

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În plenul ședinței Consiliului Local Călimănești, primarul Florinel Constantinescu a prezentat o informare privind profesorul, cercetătorul și doctorul în fizică Mihail Sandu, cetățean al orașului Călimănești:

„Am primit o adresă din partea Universității Ștefan cel Mare din Suceava, către primăria noastră, prin care ne informează că dl. prof. Sandu Mihail de la Liceul Tehnologic din Călimănești a participat în perioada 25 – 29 iulie 2021 în calitate de propunător al tuturor subiectelor de la probele de juniori și seniori la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, ediția 2021, precum și a tuturor subiectelor pentru selecția loturilor în vederea participării la Olimpiada Națională de Astronomie 2021 și la Olimpiada internațională de Astronomie și Astrofizică 2021.

Olimpiada a fost organizată de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava în colaborare cu societatea științifică CINMUS.

Este o cinste pentru orașul nostru, dl. profesor ne-a făcut totdeauna mândri de realizările sale! Și acum, chiar dacă este la pensie, colabările și munca dumnealui continuă activitatea cu care ne-a obișnuit. Profesorul Mihail Sandu trebuie să rămână în istoria acestui oraș, iar noi avem datoria să promovăm toate aceste acțiuni care, așa cum am spus, ne fac mândri.” a declarat Florinel Constantinescu.

 

Mihail Sandu este cel de-al treilea copil al familiei preotului Dumitru Sandu. Profesor de fizică din anul 1969 la liceul din Călimănești, profesor asociat al Catedrei de Fizică de la Facultatea de Științe a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu unde a predat: Mecanică fizică și acustică, Astronomie, Mecanică analitică, Teoria relativității.

La 26 ianuarie 1999 a obținut titlul de doctor în Fizică, al Universității din București. A fost Membru al Comisiei Naționale de Fizică al Ministerului Educației și Cercetării din anul 1978. Bursier al Consiliului Europei la Universitatea din Uppsala – Suedia, 1993.

  • Distins cu Ordinul ”Steaua României în Grad de Ofițer”, prin decret prezidențial nr. 525 / 1 dec. 2000 „pentru activitatea didactică și educațională” președinte Emil Constantinescu.
  • 23 decembrie 2003, este ales Cetățean de Onoare al orașului Călimănești „pentru meritele științifice deosebite”.
  • Este autorul a 56 de cărți destinate elevilor, studenților și profesorilor.