E Evenimente

Duminică, 28 mai 2023 a fost ziua comunei Berislăvești. Comuna cu cea mai mare ofertă peisagistică din județul Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Comuna Berislăvești este situată în nordul județului Vâlcea, la cinci kilometri de stațiunea Călimănești – Căciulata și se identifică localitatea cu cea mai frumoasă ofertă peisagistică și de utilități din nordul județului Vâlcea.

Va deveni localitatea caselor de vacanță și a pensiunilor turistice

Proximitatea cu Călimăneștiul și faptul că Berislăvești face parte din zona metropolitană a celebrei stațiuni a adus metrul pătrat de teren la o medie de 5 – 6 euro mp. Și nu numai atât ... pe lângă peisajul natural superb, primăria a construit de-a lungul anilor un marketing și o politică de lobby în relația cu Consiliul Județean Vâlcea, condus de Constantin Rădulescu la fel de  ... ”superb”!

 

  • s-a reabilitat peste munte (în colaborare cu UAT Perișani) un drum forestier, care a fost asfaltat și care astăzi este legătura cu Țara Loviștei (monumentul Posada) și scurtătură către Sibiu. Tot acest drum este alternativă de trecere a munților paralel cu Valea Oltului.
  • A fost construită ”Breteaua Nordului”, 13 km de drum reabilitat complet (trotuare, șanturi dalate, piste de biciclete). Acest drum are scopul de descărcare a traficului auto din autostrada Pitești – Sibiu pentru stațiunea Călimănești – Căciulata. La Văleni – Argeș va fi construit un nod rutier special pentru descărcarea de aici. Totodată reabilitarea a pus în valoare ”coastele Scăuienilor” care au ridicat zona la un nivel de infrastructură de 4*** stele ce se împletește astăzi cu peisaje naturale de vis. Prin finalizarea ”Bretelei Nordului” s-a mai câștigat un drum ... puntea de legătură dintre Călimănești – Căciulata și Curtea de Argeș care va oferi în viitorul apropiat o promenadă de lux între două destinații turistice ale României.
  • Primăria Berislăvești a făcut pași importanți pentru introducerea multor zone în intravilanul localității. Majoritatea ulițelor din cele șapte sate ale comunei sunt asfaltate, intabulate, au apă curentă, iluminat public, cablu tv. Locurile încărcate de spiritualitate și arhaic, ale satului românesc, sunt aduse la un nivel urbanistic modern și eficient.
  • La Berislăvești este supermarket, școală modernă, grădiniță cu program prelungit, este construit un centru civic pentru desfășurare de evenimente, au fost oferite loturi de terenuri pentru construcții de case, se află manăstirea Berislăvești. Pe aici trece drumul către vf. Cozia, au fost deja inaugurate câteva pensiuni, iar pe masa primarului se află proiecte noi, de canal, apă, apă uzată, modernizare iluminat public, asfaltări.

 

Duminică 28 mai a fost sărbătoare, a XI-a ediție a zilelor localității, oamenii s-au întâlnit cu oficialitățile locale și cu prietenii din PSD Vâlcea care îi ajută să implementeze proiectele acestea frumoase. Au fost la biserică, după care în centrul civic amenajat (parcare, bucătărie, platou evenimente, terase pentru servit masa) au sărbătorit alături de Mircea Cârțișorean, Bogdan Bălașa Band și Maria Ghinea. Cadrele didactice de la școala din localitate au pregătit, alături de elevi, programe artistice și au fost premiați elevii talentați.

La mulți ani Berislăvești!