E Evenimente

Călimănești – Prima manifestare la noul teatru ”Florin Zamfirescu”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

După ce luna trecută (iunie 2023) a fost inaugurat Centrul Multifuncțional Călimănești, un mic castel cu arhitectură helvetică și unde, pe perioada a cinci ani, se vor desfășura activități practice (pictură, aeromodlism, canto, diverse ateliere ...) a venit vremea Casei de Cultură ”Florin Zamfirescu” să intre în folosul comunității locale.

Executivul Primăriei Călimănești a reușit prin ADR Sud-Vest Oltenia să obțină o finanțare europeană (2 mil. euro) prin care a fost realizată o bijuterie de sală de cultură la standarde de teatru. O sală construită la acest nivel se mai află doar la Rm.Vâlcea (Teatrul Anton Pann) la nivelul județului Vâlcea.

Prin proiect a fost decolmatat tot subsolul clădirii unde a fost căștigat un spațiu de peste 2000 mp. A fost construit aici:

  • un atelier de tâmplărie pentru construirea decorurilor la piesele de teatru
  • un atelier mecanic pentru întreținerea clădirii
  • depozite pentru recuzită, materiale, etc
  • toalete pe o suprafață de peste 200 mp

La parter:

 

  • birouri, cabinele actorilor cu toalete și dușuri proprii și sala de spectacole cu scaune tapițate cu catifea verde, mochete, iluminat, aer condiționat, cabina sunetiștilor, foaier.
  • tot aici se mai află două săli pentru repetiții și ateliere de lucru ale actorilor sau alte activități.

Coordonatoarea Casei de Cultură ”Florin Zamfirescu” este Ermina Buduleci. În foaierul teatrului și într-o sală de lucru Primăria Călimănești a expus tablourile adunate de-a lungul taberelor de pictură Vlaicu Ionescu.

Cea mai importantă știre

De astăzi departamentul cultură al Primăriei Călimănești, condus de Ermina Buduleci a primit ordinul de începere a activității. După 30 de ani stațiunea are în sfârșit o sală amenajată corespunzător pentru desfășurarea evenimentelor culturale! Ermina, împreună cu echipa va trebui să aducă piese de teatru, trupe de muzică, cenacluri culturale, etc. Zilele acestea, până pe 24 iulie 2023, Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” organizează Tabăra Internațională de Pictură ”Vlaicu Ionescu” și Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”.