F Faptul divers

Stațiunea Călimănești – Căciulata scapă de o clădire degradată. Vila „Bucegi” a primăriei Galați

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Vila „Bucegi” din localitatea Călimănești – Căciulata devenise cunoscută pentru imaginea de ruină și degradare pe care le oferea în inima turistică a zonei Căciulata. Imobilul realizat P+2 nu oferea nimic deosebit nici zonei, nici istoriei locurilor decât că funcționase ca hotel în perioada interbelică și aparținea primăriei Galați care de zeci de ani nu s-a mai ocupat de administrarea turistică a ei. Autoritățile locale nu au putut face mare lucru pentru impunerea unor norme primăriei Galați care a ținut stațiunea peste 20 de ani cu o epavă degradată. Au preferat, totuși, să arunce bani pe fereastră plătind Poliția Locală din Călimănești pentru paza mastodontului în degradare.

În final, după cum informează presa locală din Galați: ”În luna martie a acestui an, consilierii locali (n.r. ai primăriei Galați) au aprobat scoaterea din funcţiune, casarea imobilului şi valorificarea bunurilor după ce au fost organizate de-a lungul timpului patru licitaţii pentru vânzarea vilei. Acest demers a fost oprit pentru că între timp au fost primite solicitări privind cumpărarea imobilului, motiv pentru care a fost organizată o nouă licitaţie publică. Au participat 3 ofertanţi, preţul de pornire a fost 99.000 de euro, iar preţul cu care s-a adjudecat licitaţia este de 148.500 euro fără TVA. Vila ”Bucegi” urmează să fie proprietatea unei persoane fizice din judeţul Teleorman”.

Vila „Bucegi” este situată în Căciulata vis-a vis de restaurantul Intim al SC Sind România. O poziție foarte bună la calea principală de promenadă și aproape de restaurantele și parcul izvoarelor din Căciulata. Această vânzare va aduce cu siguranță reconstrucția sau o investiție nouă într-un complex turistic care va contribui serios la imaginea urbanistică de care are atâta nevoie stațiunea Călimănești- Căciulata.

În această vară au mai fost vândute etajele superioare ale complexului meșteșugăresc din Călimănești (frizerie) 2 + M, unde va fi reorganizat un hotel cu parcări - împrejurime. A mai fost vândută vila Zorilor (vis-a vis de clădirea romtelecom, lângă frizerie) unde va fi reabilitat un hotel P + 3 + M, fosta clădire a librăriei de la intrarea în parcul central, a fost deschisă o curățătorie modernă. A fost vândută și reabilitată vila Rica (lângă podul de piatră) unde s-a deschis deja o pensiune 3***.