P Politică

La Călimănești – Căciulata o nouă taxă. Taxa specială pentru promovarea turistică a staţiunii Călimăneşti Căciulata

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Consilierilor călimăneșteni li s-a propus modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 50 din 29 decembrie 2016 privind stabilirea şi aprobarea nivelului impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2017. Motivarea a vizat faptul că regulamentul aprobat pentru instituirea Taxei de promovare turistică, trebuie să fie diferenţiat în funcţie de activitatea economică prestată de contribuabili  precum şi faptul că în staţiunea Călimăneşti Căciulata sunt structuri de cazare turistică cu un număr variat de spaţii de cazare. În scopul respectării  principiului egalităţii de tratament, respectiv determinarea în mod echitabil a criteriilor şi mijloacelor de stabilire a obligaţiilor fiscale se propune modificarea Anexei nr 4  “TAXE INSTITUITE DE CONSILILUL LOCAL”  în baza prevederilor art 484 din Legea 227/2015, respectiv:

Propunerea proiectului de hotărâre face referire la:

  • modificarea şi completarea Anexei nr. 4,   “TAXE INSTITUITE DE CONSILILUL LOCAL în baza prevederilor art. 484 din Legea 227/2015”,  respectiv:

punctul 1: Detalierea Taxei speciale pentru promovarea turistică a staţiunii Călimăneşti Căciulata poziţia Hoteluri, hoteluri – apartament pe structură de primire turistică, în funcţie de numărul de spaţii de cazare astfel:

  • până la 50 de camere - 1000 lei / pe structură de primire turistică / an;
  • peste 50 de camere - 2000 lei / pe structură de primire turistică / an;

punctul 4: Detalierea Taxei speciale pentru promovarea turistică a staţiunii Călimăneşti Căciulata poziţia „Alimentaţie publică: restaurante, baruri, unităţi de fast food, cofetării, patiserii care sunt atestate conform legii cu excepţia unităţilor de alimentaţie din incinta structurilor de primire cu funcţiuni  de cazare impozitate la punctul 1”, astfel:

  • restaurante atestate conform legii cu excepţia unităţilor de alimentaţie din incinta structurilor de primire cu funcţiuni de cazare impozitate la punctul 1     400 lei / an;
  • baruri, unităţi de fast food, cofetării, patiserii care sunt atestate conform legii cu excepţia unităţilor de alimentaţie din incinta structurilor de primire cu funcţiuni de cazare impozitate la punctul 1 200 lei / an;

„Nu spun că este cea mai bună decizie pe care am luat-o! Cred că în acești ani am ridicat nivelul de pretenții al locuitorilor și turiștilor din stațiunea Călimănești. Prin această taxă urmărim să realizăm promovarea stațiunii pe care o facem prin activități culturale, sportive, (Cântecele Oltului, Tabara internațională de pictură, Tabăra de teatru „Florin Zamfirescu”, zilele orașului, etc.). Ne trebuia o astfel de taxă pentru că celelalte au fost eliminate prin Lege, fiind transmise către consiliul local prin această taxă. Vă propun să reținem toate ideile și propunerile bune vis-a vis de această taxă, iar la anul când facem din nou buget să procedăm la modificări. Cred că trebuie depășit momentul sponsorizărilor de la agenții economici din Călimănești pentru acțiunile primăriei!” a declarat Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești.