P Politică

Începutul de an aduce vești bune la Berislăvești. Vor fi asfaltate încă zece drumuri comunale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În data de 27 decembrie 2017 primarul comunei Berislăvești, Ion Bușagă a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, contract care prevede „Modernizare drumuri locale” în valoare de 2 milioane de euro.

Comuna Berislăvești este așezată în nordul județului Vâlcea, oferind un peisaj natural deosebit. Aceasta alături de comuna Sălătrucel sunt strâns legate, la Vest de orașul Călimănești. Berislăvești este poarta către drumul forestier spre Vf. Cozia, este varianta de trecere paralelă a defileului Oltului – DN7 și o cale foarte scurtă către mănăstirea Curtea de Argeș.

Berislăveștiul, prin primarul său destoinic, a fost totdeuna cu un pas ... sau doi față de alte localități ale județului Vâlcea. Începutul noului an 2018 aduce șantierul pentru ultimul act al infrastructurii ruiere din această comună.

 

„Alături de mine s-a implicat foarte mult și Administrația publică locală din Berislăvești. Munca pentru aceste proiecte o duc și salariații noștri care în toți acești ani au învățat foarte bine ce au de făcut. În anul 2017 am reușit să obținem prin AFIR (n.r. fostul PNDR) finanțarea pentru 10 drumuri comunale și de interes local. Acest proiect are valoarea de 1.994.693 euro, aproape două milioane de euro.” A declarat Ion Bușagă. Cele zece drumuri fac parte dintr-un total de 32 drumuri comunale prinse în monitorul oficial al Comunei Berislavești. Cu finalizarea acestora comuna va avea toate drumurile din interior asfaltate. „Acum pot să spun că până la finalul anului 2019 toate drumurile din comuna noastră vor fi asfaltate. S-a lucrat intens pentru toate aceste proceduri de achiziții, dar efortul a meritat, și cu această ocazie felicit salariații primăriei noastre. Începând din această primăvară vom asfalta DC 15, punctul Nuțu – până la bazinele de apă, Valea Ogrăzii din Scăuieni, în satul Rădăcinești vom asfalta Copârșești, Șelărești, drumul pct. Alăman – intrare în Bădești, drumul pct. Nucu – Popescu, după care, în fiecare sat restul până la numărul zece.

 

Proiectul se află publicat în SEAP și sperăm că în luna martie să începem lucrările dacă nu vor apărea contestațiile privind achizițiile publice. Lucrul acesta nu înseamnă că ne anulează proiectul, dar este posibil să întârzâie demararea lucrării. În momentul actual în conturile Primăriei Berislăvești avem virați 40% din banii pentru cele zece drumuri comunale. Sper să avem noroc, la licitație, de niște firme serioase care să realizeze lucrări de bună calitate.”