P Politică

Veștile bune ale Consiliului Județean se apropie și de nordul județului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Încă un drum județean intră în reabilitare

Deocamdată ne bucurăm pentru drumul judeţean 677 A - Creţeni - Amărăşti - Glăvile - Pesceana – Şirineasa, km 0+000 - 35+020. Consiliul Judeţean Vâlcea va reabilita şi moderniza prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice acest drum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a deplasat ieri, 10 ianuarie 2019, în teren, pentru a semna alături de constructorul care a câştigat licitaţia, contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) şi pentru a preda amplasamentul lucrărilor pentru acest obiectiv de investiţii. Contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) a fost încheiat cu SC CONSTRUCŢII SA şi are o valoare totală de 74.602.860 lei (inclusiv TVA), din care: 494.522,35 lei (inclusiv TVA) pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 74.108.337,65 lei (inclusiv TVA) pentru execuţie. Durata contractului este de 32 de luni, din care 2 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Pentru nordul județului este pregătită reabilitarea în totalitate a drumului județean 703 G Călimănești – Sălătrucel – Berislăvești – Robaia – limită județul Argeș care va reprezenta o bretea de legătură cu viitoarea autostradă Pitești – Sibiu, dar și o legătură foarte scurtă cu localitatea Curtea de Argeș și ieșirea către București. Comunele din Tara Loviștei, zona Brezoi și toată Valea Topologului vor beneficia de acces către aceste destinații în doar 13 km. Proiectul, ca măsuri de reabilitare  urmărește aceleași categorii ca acesta.

„Astăzi am semnat un nou contract de lucrări, deosebit de important, pentru reabilitarea Drumului Judeţean 677A - Creţeni - Amărăşti - Glăvile - Pesceana - Şirineasa, un drum cu o lungime de peste 35 de km, care porneşte din localitatea Suteşti, din DN 67B, traversează comunele Creţeni, Amărăşti, Glăvile, Pesceana şi Şirineasa, având punct final în DJ 677F, pe raza comunei Şirineasa.

Noua investiţie, în valoare totală de 74.602.860 lei, inclusiv TVA, presupune reabilitarea drumului pe întreaga sa lungime de 35,220 km; realizarea a 38,850 km şanţuri şi 9.940 m rigole; consolidarea sau reabilitarea a 7 poduri şi 70 de podeţe existente; construirea a 86 podeţe tubulare noi şi 626 podeţe de acces la proprietăţi, lucrări de punere în siguranţă a drumului, precum şi alte lucrări necesare pentru asigurarea unui trafic fluent şi în siguranţă. Mă bucur că începem anul cu dreptul, cum se spune în popor, şi că mai bifăm o realizare pe lista proiectelor de investiţii pe care ni le-am propus pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului nostru”. – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.