P Politică

La Călimănești, 28.03.2020 – starea din timpul coronavirusului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În orașul Călimănești, Primăria lucrează la capacitate maximă. Cu excepția câtorva salariați intrați în concediu de drept activitatea de aici se desfășoară după un program normal, dar cu condiția respectării normelor de prevenire împotriva coronavirus. Relația cu publicul a fost restricționată stabilindu-se un orar mai strict, două ore dimineața (9 – 11) și o oră după amiaza (15 – 16). A fost prelungit termenul de depunere al taxelor și impozitelor până în data de 30 iunie. A fost luată decizia aplicării taxei zero pentru activitățile de promovare turistică pentru societățile comerciale de pe raza localității. Ședințele Consiliului Local, nu au fost întrerupte, numai că a fost schimbată sala de desfășurare a acestora. Astfel, pentru ședința de marți 31 martie 2020, în locul sălii de consiliu a Primăriei, întâlnirea va fi desfășurată în sala Centrului de Informare Turistică al orașului (zona Călimănești) cu precizarea păstrării distanței între scaune și limitarea numărului de persoane participante (de preferință doar cei 15 consilieri).   

În Călimănești pe linia a ceea ce înseamnă relația primărie și activități conexe toată activitatea decurge normal. Momentul de finalizare pentru două proiecte ”Poiana lui Căliman” și ”Reabilitarea Grădiniței cu program prelungit Călimănești” s-a produs tocmai acum nefiind întreruptă desfășurarea acestora. Se lucrează în continuare la celelalte proiecte aflate pe agenda de lucru a Executivului.

Coronavirus – măsuri la Călimănești

Pe lângă măsurile adoptate deja prin Serviciu de Situații de Urgență și măsurile guvernamentale, primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu a declarat pentru Cozia-Info: „Toate persoanele aflate în centrele puse la dispoziție de către orașul nostru (Corpul de garsoniere al Liceului de Turism, Tabăra Păușa, Tabăra Cozia) au ieșit din carantină fiind depistați negativ. Astăzi nu mai este nimeni, s-a făcut curat, s-au făcut desinsecțiile. Probabil vor aduce alți oameni, dar până atunci aceasta este situația. La nivelul orașul orașului Călimănești avem 127 de izolați la domiciliu, până astăzi, fără a înregistra vreun caz de înbolnăvire. Călimăneștenii noștri trebuie să continue să respecte restricțiile impuse prin ordonanțele emise și așteptăm cu toții să depășim momentul acesta greu.

Am stabilit împreună cu supermarketurile Annabella un program de livrare la domiciliu pentru produse alimentare, din două în două zile, pentru toată lumea din Călimănești fără a percepe comision de livrare. În acest sens a fost pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon care se află și pe site-ul primăriei.”

Pentru persoanele în vârstă aflate în atenția Serviciului de Asistență Socială am colaborat cu câteva firme din Călimănești care au contribuit cu produse alimentare (Casa Românească, Diana, SC Călimănești – Căciulata și altele). Sunt făcute în permanență pachete și păstrată legătura și cu persoanele aflate în izolare și, în continuare, cu cei aflați în evidența serviciului nostru.”