P Politică

Călimănești – Căciulata un oraș în plină dezvoltare

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În cursul anului 2019, primăria orașului a pus accent pe identificarea unor oportunități  de finanțare a cât mai multor obiective de investiție cuprinse în Strategia de Dezvoltare a oraşului Călimăneşti, aprobată prin HCL nr.64/29.08.2014.

În acest sens au fost întocmite documentații tehnico-economice pentru un număr de 13 proiecte de investiții care au fost depuse  pentru obținere de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020,  Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) și programe cu finanțare guvernamentală. Se urmăreşte în acest fel dezvoltarea turistică și economică a stațiunii balneoclimaterice Călimănești-Căciulata asigurându-se astfel premisele necesare pentru dezvoltarea zonei și creșterea confortului cetățenilor și al turiștilor.

O parte din proiecte se află deja în implementare fiind demarate procedurile de achiziție a lucrărilor, iar altele sunt în faza de selecție în vederea semnării contractelor de finanțare.

 

  1. Modernizare străzi pe raza stațiunii Călimănești-Căciulata – asfaltare, amenajare trotuare, execuție rigole de preluare a apei pluviale, orașul Călimănești, județul Vâlcea în valoare totală 20.192.901,62 lei.

Proiectul prevede modernizarea unui numar de 34 de strazi (din care una inclusiv trotuare) și reabilitarea exclusiv a trotuarelor a 2 strazi de pe raza statiunii turistice si balneoclimaterice Călimănești-Căciulata. Locația de implementare a proiectului este data de strazile: C. Brîncoveanu, Drumul Vechi, Mihai Viteazu, Crișan, Cloșca, T.Vladimirescu, Serban Cantacuzino, Mihai Eminescu, Arbatului, Nicolae Bălcescu, Reconstrucției, Alexandru Odobescu, 16 Februarie, 1907, Livezilor, General Magheru, Alexandru Vlahuță, Trandafirilor, Garoafelor, Republicii, Oltului, Preot Dumitru Sandu, Popa Sapcă, Gheorghe Doja, Vasile Alecsandri, I.L. Caragiale, Grigore Alexandrescu, Ion Creangă, Câmpului, Plutelor,  Merilor,  Ana Ipătescu,  Neagoe Basarab,  Horia, Aurel Vlaicu, C. Dobrogeanu Gherea.