P Politică

Florinel Constantinescu: „Ca să vorbim despre un Călimănești civilizat trebuie să construim niște principii de dezvoltare ...”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În cursul acestei campanii electorale Florinel Constantinescu a vorbit despre viitorul mediu şi îndepărtat al localităţii Călimăneşti. Având în vedere faptul că domnia sa se află la conducerea orașului, este important de analizat pașii și viziunea care stau la baza viitoarelor decizii urbanistice.   În acest sens edilul a declarat: ”În urmă cu câţiva ani am elaborat împreună cu specialişti Strategia de dezvoltare a localităţii noastre. Am supus-o dezbaterii publice şi am completat-o cu sugestii de la cetăţeni. Finalmente, am adoptat-o prin vot în Consiliul local. Ea poate suferi corecturi, modificări şi completări, ca orice document proiectat în viitor. Principiile ei sunt coloana vertebrală a acestui document şi ele nu se pot schimba niciodată.

Am realizat (2016-2020) – Un principiu pe care l-am aplicat cu sfinţenie în aceşti ani este că staţiunea noastră are turismul ca principală activitate economică şi că orice altă direcţie de dezvoltare economică nu poate fi nicidecum un succes. Acest principiu ne-a făcut să realizăm proiecte de modernizare care să ridice nivelul local şi să dezvolte staţiunea până acolo unde Călimăneşti se poate deja compara cu staţiuni balneoclimaterice din lumea foarte civilizată. Un  al doilea principiu de bază în dezvoltarea noastră este modernizarea şi dezvoltarea în egală măsură a localităţilor componente, păstrând specificul ocupaţional şi demografic al fiecăreia în parte. 

Modernizăm şi dezvoltăm (2020-2024) – Viitorul mediu şi îndepărtat al Călimăneştilor este acela de staţiune turistică. Ne concentrăm interesul în această direcţie şi am identificat, după cum am arătat în această prezentare, noi proiecte de modernizare şi de dezvoltare locală. Exploatarea mai intensă a apelor geotermale este una dintre aceste direcţii. Încercăm să ne concentrăm şi spre înfiinţarea unor noi puncte de interes urban, cum este Seaca. La fel de importante pentru viitorul mai îndepărtat al staţiunii sunt zonele rezidenţiale din localităţile sud-estice. Vom insista cu demersurile noastre pentru a recăpăta proprietatea surselor și resurselor minerale, a falezei râului Olt, a unor terenuri de mare importanță în realizarea unor proiecte de dezvoltare a localității.”