P Politică

Romeo Vlad – Președintele organizației PSD Călimăneşti: "Cel mai bogat om este un om sănătos!"

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Romeo Vlad, are 48 de ani, este căsătorit, doi copii, iar de 17 ani își conduce propria firmă de construcții.  

Activitatea politică: „În anul 1996 fac primul pas spre politică, intrând în PDSR. În anul 1998 sunt ales președinte al organizației de tineret, iar în 2008 sunt ales vicepreședinte al organizației PSD Călimăneşti. Iar din 2012 până în prezent, președinte al organizației PSD Călimăneşti. Sunt la al doilea mandat de consilier local.”

Cozia-Info: Ce aveți pe agenda de lucru, referitor la proiecte?           

În legătură cu agenda noastră, sunt bucuros că ea coincide în mare parte cu cea a colegilor din consiliul local și aici mă refer la proiectele pentru dezvoltarea localității noastre (anveloparea blocurilor, iluminatul stradal, finalizarea lucrărilor de asfaltare, construirea unei noi piețe agroalimentare în locul celei existente, extinderea rețelelor de gaze naturale, fluidizarea traficului, etc).

Cozia-Info: A fost vreun proiect de hotărâre care v-a deranjat, nu a fost în acord cu viziunea partidului dv. ?                                                           

A fost un proiect de hotărâre cu care nu am fost de acord, respectiv când S.C Călimăneşti-Căciulata și S.C Sind România au cerut o reducere a impozitului cu 50% în timpul stării de urgență și nu a trecut de votul consilierilor locali, din punctul nostru de vedere neavând activitate din cauza pandemiei și legea permițând acordarea acestei facilități era normal să-i ajutăm.

Ce aș vrea să se înțeleagă foarte bine, noi, și aici mă refer la toţi consilierii locali, suntem consilieri pentru călimăneşteni. Chiar dacă mai avem păreri diferite și este normal, în ședințele de consiliu local, votăm pentru dezvoltarea oraşului nostru.                                                                                                              După cum v-am mai spus, în anul 1996 am fost cooptat de elitele de la acea vreme ale PDSR si m-au întrebat dacă vreau să fac ceva pentru oraşul nostru. Nu am stat pe gânduri si am spus un da sincer.”         

Cozia-Info: De ce PSD? Ce are acest partid față de oricare altul?

De ce PSD? Este foarte simplu! Suntem partidul care avem grijă de absolut toate clasele sociale. Suntem acuzați pentru tot ce nu s-a făcut în Romania de trei decenii, deși PSD a fost la guvernare mai puțin de jumătate din timp. Să ne amintim doar câteva lucruri făcute de PSD:                                                              - Salariul minim: de la 550 lei la aproape 1300 de lei; 

- Punctul de pensie: 732 de lei in 2012, la 1265 în anul 2019;

- Impozitul pe venit: de la 16% la 10% ;

- Salariile din sistemul medical și cele ale profesorilor s-au mărit substanțial;                                                                                                                   

- Salariile în construcții s-au dublat;   

- TVA-ul  a scăzut de la 24% la 19% ;

Acestea fiind doar o parte din lucrurile făcute de PSD.               

Stimați cetățeni, PSD pune pe primul loc oamenii, trăim vremuri pe care nu ne-am gândit că le vom trăi vreodată, acest virus a pus stăpânire pe tot! Nu ne rămâne decât să respectăm cu strictețe toate recomandările și totodată să ne rugăm la Dumnezeu să depășim cât mai repede această încercare : "Cel mai bogat om este un om sănătos!"                                   

Cu stimă, președintele organizației PSD Călimăneşti, Vlad Romeo!