S Sport

A fost stabilit bugetul anual pentru echipa de fotbal a stațiunii Călimănești – Căciulata

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Fotbal club Cozia – Călimănești s-a calificat începând cu acest sezon în Liga III – a Federației Române de Fotbal. După o lipsă de peste 35 ani, de când echipa a primit atenție și finanțare deosebite (pe vremea organizării comuniste) din acest sezon se întoarce către marea performanță depășind granițele județene.

Astăzi, în jurul echipei se află Primăria orașului Călimănești, Andrei Vasile – administratorul Complexului Casa Românească și oamenii de fotbal din generația de aur a anilor 80. Datorită lor această performanță a fost posibilă astăzi pentru echipa din Călimănești.

Marți, 19 iulie 2022 la Primăria Călimănești, acești oameni s-au întâlnit pentru stabilirea bugetului impus de Liga a III – a, buget care se ridică, la cheltuieli minime în jurul sumei de 9 miliarde lei vechi anual.

Cozia – Călimănești este obligată de acum să legitimeze în lot șase juniori (trei în teren la fiecare meci) plătiți cu un salariu de 1200 – 2500 lei lunar. La acești bani se mai adaugă 100 lei pentru fiecare punct câștigat. Dacă obțin un egal (1 punct) tot lotul va primi câte 100 lei, dacă obțin victorie (3 puncte) tot lotul va primi câte 300 lei.   

Seniorii vor primi un salariu cuprins între 2000 – 2500 lei lunar, la care se adaugă prima pentru fiecare punct câștigat. Clubul va mai avea de suportat costurile pentru cantonamente (care vor fi realizate acasă, în stațiune), câteva camere la hotel Turist (internatul Liceului de Turism care este proprietatea Primăriei Călimănești) pentru fotbaliștii din ale localități, baremurile, costurile pentru deplasări, asigurare de asistență medicală, achiziționarea unui autocar pentru echipă.

 

Buget nou pentru Călimănești și destul de ridicat

 

Orașul Călimănești este orașul cu cel mai ridicat venit pe cap de locuitor al județului Vâlcea. Industria Horeca de aici învârtește foarte mulți bani iar, din această vară autoritățile locale vor avea altă viziune în ceea ce privește activitățile de sport și cultură. În jurul echipei se va dezvolta un curent de susținere și implicare în sponsorizări.