T Turistic

Complexul Casa Românească din stațiunea Călimănești – Căciulata, prima unitate care oferă servicii de 4***

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Serviciile și oferta de turism cresc în stațiunea Călimănești – Căciulata, poarta de intrare a Văii Oltului, într-un ritm alert. Din patru unități noi care se vor construi și care au cerut certificat de urbanism pentru 4***, complexul Casa Românească este prezent deja, în oferta turistică, cu aceste servicii. Lucrările au fost finalizate înainte de sărbătorile de Paște când a fost dat în folosință corpul de cazare hotelieră inclus la cerințele superioare.

În prezent Complexul Casa Românească oferă cazare la două categorii: 4*** și respectiv 3***. Corpul de trei stele dispune de 24 camere și 5 apartamente, iar noul corp oferă 16 camere, patru dintre ele fiind camere executive, dotate suplimentar cu un living de 20 mp și terasă. Au fost aduse îmbunătățiri semnificative și terasei exterioare, recepția și sala de conferințe.

Schimbările față de vechiul nivel de categorie au presupus o reabilitare totală, de la instalațiile electrice, sanitare, mobilier specific acestei categorii, complexul încadrându-se în exigențele Ministerului Turismului pentru obținerea clasificării de 4***. Dotările au fost realizate cu firme de renume. Paturile sunt achiziționate de la firma Divanissimi. Toate camerele sunt placate integral cu pall, partea de cuiere, dressing, loc de bagaj au fost realizate pe comandă. Băile sunt achiziționate de la firma Piastrelle Casa.

Proprietarul complexului, Andrei Vasile a declarat pentru Cozia-Info: „S-a schimbat foarte mult! Ca și dotări, ce am făcut aici, ne încadrăm fără probleme la 5***, dar nu merită o astfel de clasificare pentru că ridică foarte mult prețurile. În prezent, turiștii care vin la Călimănești – Căciulata se pretează la maximum patru stele. Transformarea pe care am făcut-o a fost destul de curajoasă, deși au existat mulți sceptici. Am înregistrat o diferență de preț la cazare, dar locurile se ocupă și am văzut că sunt mulți turiști români interesați pentru acest tip de cazare. Acum camera este 420 lei/noapte cu mic dejun inclus și acces gratuit la piscine.

Corpul de trei stele va rămâne neschimbat la această categorie pentru că dorim să ne adresăm unei game mai largi de turiști. De fapt completarea a fost acest corp nou care să aducă complexului nostru un plus de ofertă pentru toate cerințele. Corpul de trei stele va intra și el în reabilitare, dar va rămâne așa cum am spus la această categorie.

Este un pas către serviciile de calitate la Călimănești, știu că mai sunt câteva unități care vin din urmă tot pe acest nivel și sunt bucuros pentru că se creează premiza unui turism care crește competitiv și calitativ.”