T Turistic

În fața turiștilor ne-am mândrit cu municipiul Rm.Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sezonul estival 2019 este pe încheiere în zona de nord a județului Vâlcea. La Călimănești – Căciulata, pe Valea Lotrului, Malaia, Voineasa și Obârșia Lotrului numărul turiștilor a fost în creștere. Pe lângă ofertele bogate de aici cu frumusețea munților și apele geotermale ale călimăneștilor turiștii au mai avut o destinație. Rm.Vâlcea, municipiul nostru de județ, care de la lună la lună devine mai frumos, mai bine îngrijit! Capitala județului a fost o destinație recomandată care a întregit imaginea per ansamblu a tot ceea ce înseamnă Vâlcea. Problemele de arhitectură urbană sunt luate în serios oferind ochiului neutru al vizitatorului imaginea unui oraș unde conducerea și consilierii municipali sunt într-o permanentă activitate, se implică, au viziune și clădesc efectiv, proiecte.

Nu au fost decât vorbe la superlativ din partea românilor care auziseră de Rm.Vâlcea, dar care nu au avut ocazia să-l viziteze. Sau alții care s-au întors cu drag aici pentru că: „Aveți un oraș cochet și foarte curat. Nu am văzut clădiri vechi sau străzi neîngrijite! Florile, verdeața, parcurile sunt în armonie cu clădirile noi, moderne. Blocurile lui Ceaușescu sunt îngrijite și pare că nu este nimic înghesuit. Orașul s-a extins, dar nu este haotic. Felicitări! Aveți un municipiu pe cinste!”

Rm.Vâlcea este așezat în partea de centru – nord a județului, iar în jurul municipiului se află stațiunile Călimănești – Căciulata (18 km.), Olănești (18 km.), Govora (18 km.), Ocnele Mari (8 km.).