P Politică

Final de an PSD – Călimănești, Mihai Iacovete: ” În momentul în care ne-am apucat de opoziție este clar că acea putere totalitară a început să scadă”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mihai Iacovete este președintele organizației PSD Călimănești . Pentru interviul de sfârșit de an a declarat pentru Cozia-Info: ”Le doresc tuturor un an nou binecuvântat, să se bucure alături de cei dragi și să fie un an mai bun! Să se gândească la o schimbare pentru ca asta este cel mai important pentru noi. Va fi un an zbuciumat, un an greu politic, ne așteaptă patru rânduri de alegeri care vor aduce agitație și diversiuni. Mulțumesc oraganizației PSD Călimănești care m-a susținut și mă susține în continuare!

Încheiem un an plin de provocări și de schimbări semnificative. Un an în care am fost martorii unor evenimente care au marcat cursul politicii locale. Am adus schimbări, am reconstruit structura organizației de la Călimănești, ne-am implicat, avem o echipă puternică. Trendul este foarte bun și sunt convins că trebuie să mergem înainte cu toată forța.

Cozia-Info: Încheiați un an plin în politica de aici. Sunteți dezamăgit, sunteți obosit, sunteți bucuros, domnule Iacovete?

Sincer, nu mă așteptam să fie așa de greu! Nu anticipam că o să mă marcheze răutățile venite din partea adversarilor politici. Dar, ne-am format o echipă puternică, o echipă care le va fi greu să o doboare, iar lucrul acesta îmi dă încredere și mă întărește.

Trebuie să îndreptăm stațiunea și către vârsta a doua. În primul rând trebuie să ne ocupăm de tineri și să gândim dezvoltarea turismului și pentru ei, nu numai către vârsta a treia. Este clar că seniorii vor rămâne de bază pentru că avem o stațiune balneoclimaterică destinată tratamentului. Dar, administrația locală ar trebui să intervină și să contribuie la dezvoltarea stațiunii și prin alte forme. Mă gândesc la parcuri de distracție, la cluburi, roller coster, tobogane, parcuri agvatice mari în așa fel încât să putem atrage zona Oltenie, Sibiul, Argeșul și nu numai. Se pare că trendul este foarte bun, orice oraș se dezvoltă având infrastructura de drumuri pe măsură. La noi se lucrează la autostrada Pitești – Sibiu care nu ne ocolește este doar la 15 km. de aici, beneficiem de nod rutier pentru descărcare și drum reabilitat complet de către Consiliul Județean.

Cozia-Info: Am observat o amorțeală, o stereotipie în jurul sărbătorilor și în general în jurul evenimentelor locale. Ar fi altfel de făcut, ați face altfel?

Noi vedem altfel, clar! Traversăm și o situație economică destul de dificilă, dar cred că cu bani puțini se pot face multe! În primul rând este anost centrul orașului, parcă intri undeva la peiferie! Cred că un târg de Crăciun ar trebui făcut în așa fel încât să atragem și turiștii aflați în stațiune, dar și o atracție pentru oamenii noștri din oraș care își doresc să se plimbe seara pe stradă, să aibă un punct de atracție. Totodată ajutăm și agenții economici care vor putea veni cu ofertele de sezon. Am crea o armonie pentru toată lumea, centrul ar fi altfel. Ar fi mai animat nu ar mai fi așa de pustiu. De ce să nu atragem vecinii din jurul Călimăneștiului, turiștii care ar veni cu siguranță și oamenii noștri care acum sunt nevoiți să meargă la Rm. Vâlcea, Sibiu sau Craiova!

Investițiile, s-a văzut clar că s-au făcut pentru dezvoltarea zonei de nord a orașului, iar zona de sud și periferiile au rămas pustii, nu s-au alocat niciun fel de fonduri. Se vede și la iluminatul sărbătorilor de Crăciun că nu sunt puse decât în anumite zone!

În toate cartierele sunt necesare planuri de dezvoltare, dar cred că trebuie să dezvoltăm armonios nu să ne îndreptăm spre interese personale gândite pentru anumite zone. Cred că ar trebui o strategie de dezvoltare armonioasă.

 

Cozia-Info: Ați creionat în mare cum va arăta lista de consilieri pentru C.L. Călimănești?

Da. Am în minte o listă de consilieri, sunt destule frământări și o să încerc, în așa fel, încât consilierii să fie pe fiecare zonă în parte. Nu vor fi oameni doar dintr-o anumită zonă. Fiecare consilier trebuie să răspundă de o zonă, trebuie să fie un gospodar, un exemplu care reprezintă nevoile cetățenilor. Atâta timp cât interacționează cu cetățenii trebuie să realizeze conexiunea dintre primar și cartierul respectiv. Dacă ne îndepărtăm de cetățean nu am făcut nimic!

 

Cozia-Info: Relația cu primăria, cu dl. Constantinescu, cu PNL-ul local cum este?

Este o relație normală și așa îmi și doresc! Ca noi să ne prezentăm platformele electorale, iar cetățenii să câștige din luptele noastre politice. Toți adversarii politici trebuie să-și urmeze ideile și programele. Oamenii trebuie să aleagă între proiecte și programe nu între proiecte și răutăți! Fiecare trebuie să-și prezinte proiectele, iar cetățenii să culeagă informații despre felul fiecăruia de administrare publică locală. De aceea noi ne prezetăm cu o ofertă de dezvoltare armonioasă a orașului atât în nord, cât și în sud și în toate cartierele. Trebuie să echilibrăm balanța dintre Căciulata și Cozia, respectiv Seaca care nu are nici măcar trotuare!

Mergem înainte, ne pregătim proiectele și oamenii trebuie să aleagă între aceste lucruri. Nu între răutățile politice sau ce a făcut unul mai rău sau mai bun! Sunt organele de control care vor analiza aceste chestiuni.

La nivel național PSD-ul este la putere, la Călimănești noi suntem în opoziție. În momentul în care am venit aici s-au schimbat radical lucrurile. Noul nucleu al organizației PSD a început să lucreze și se și vede! În momentul în care ne-am apucat de opoziție este clar că acea putere totalitară a început să scadă. Am început să-i tragem de mânecă și le-am arătat că și greșesc ...