P Politică

PSD Călimănești – Marian Căpruci: ”Scopul instituțiilor acesta este: să ușureze traiul cetățenilor”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Marian Căpruci este secretarul organizației PSD Călimănești, pentru interviul sfârșitului de an a declarat pentru Cozia-Info: ”Sărbători fericite, un an nou cu sănătate, un an nou mai bun! Un an nou în care să fie alături unii de alții și un an în care să fie alături de echipa PSD Călimănești!”

Cozia-Info: Ce-i doare pe oameni? Credeți că marile proiecte de la Cozia și Căciulata sunt suficiente pentru o viață frumoasă la Călimănești?

Oamenii au probleme și probleme! Fiecare, și acest lucru este o chestiune obiectivă din punctul de vedere al omului respectiv, crede că problema lui primează, că este pe primul loc și are nevoie să fie ajutat de către factorul politic local, de Primăria locală și de Poliția locală de toată lumea care ar trebui să-și dea concursul pentru ca viața locuitorilor să fie mai bună. Scopul instituțiilor acesta este: să ușureze traiul cetățenilor. Poliția prin prevenție și descoperirea autorilor de infracțiuni trebuie să asigure o comunitate sigură. Și atunci, dacă acești factori (poliție, primărie, factor politic) oferă oportunități de echilibru și implicare toată comunitatea se dezvoltă, iar cetățenii încep să simtă.

 

Cozia-Info: Foarte interesant! Veți putea trage după dvs. în noul Consiliul Local viziunea aceasta?

Deocamdată nu se știe cum vor fi listele noului Consiliu Local. Dar, dacă voi ajunge acolo acesta este crezul meu! Am fost polițist, nu m-am gândit niciodată să fac politică, dar intrarea lui Mihai Iacovete în cursa pentru primar m-a determinat să mă alătur cu mare drag în echipa dumnealui! Și chiar s-a închegat, la nivelul organizației Călimănești o echipă care pune accent pe binele orașului. Vrem să aducem o dezvoltare armonioasă orașului, o dezvoltare integrată în care să intre toate cartierele și să lucreze ca un tot unitar. Nu vrem să fie unii favorizați și alții din alte zone nu.

În Călimănești avem 9 secții de votare, PSD a organizat birouri pe fiecare secție cu întâlniri pe fiecare cartier și zonă a orașului. Spuneați de Seaca, am fost acolo, am stat de vorbă cu cetățenii, le-am preluat păsurile, problemele. Am văzut că nu sunt investiții mari, sunt lucruri, însă, care-i dor pe oamenii respectivi și care nu ar necesita investiții foarte mari din partea Executivului local. Consider că punctul nostru forte va fi comunicarea cu oamenii, în comparație cu adversarii noștri politici pentru care acesta este un punct slab! Oamenii ne-au spus că nu a venit nimeni din partea Consiliului Local aflat în mandat să-i întrebe de ceva. Dacă s-au luat decizii în zonele respective s-au luat peste voința lor.

În orice zonă a orașului când vrei să dezvolți un proiect, în primul rând trebuie consultați oamenii de acolo. Și atunci oamenii simt că sunt parteneri.

Dacă PSD – ul nu a venit, încă, cu idei concrete până acuma se datorează faptului că mai sunt nouă luni până la alegeri și vreau să vă spun că ideile noastre care au fost puse în discuție au fost preluate de multe ori de dânșii. Incusiv postările pe facebook ale colegului nostru Cici Mesea. Dacă el a filmat undeva un aspect negativ imediat a fost dres busuiocul! Din acest motiv am fost rezervați să mai prezentăm propuneri concrete, în schimb avem proiecte pentru fiecare zonă și v-am spus aceste proiecte sunt izvorâte din dorințele oamenilor. (Trotuarele de Seaca, pâraiele colmatate care provoacă indundații, câinii, centrul civic, etc., etc.)

 

Cozia-Info: Ați trecut prin multe în activitatea dvs., cunoașteți Călimăneștiul foarte bine, cunoșteți oamenii de aici cum simțiți pulsul politic, cum se mișcă apele?

Din prima zi în care am activat ca polițist până la pensionare am activat numai în orașul Călimănești. Am fost printre puținii care au rămas toată viața neschimbați! Am avut oportunități de a pleca, dar am rămas aici pentru că mi-a plăcut zona, mi-au plăcut oamenii și din acest motiv am intrat în politică pentru că încerc să fac ceva pentru orașul ăsta, alături de echipa din care fac parte.

Referitor la actualul Consiliu Local ... dacă nu există opoziție puternică ajungi să consideri că le știi pe toate și poți să le faci pe toate. Noi suntem de un an pe eșicherul politic local, dar au început să simtă că suntem în coasta dumnealor și au început să-și regleze comportamentul. Dar, faptul că au controlat avâd zece consilieri și-au impus toate proiectele și tot ce au vrut!

În ce ne privește suntem o echipă, dar echipa aceasta nu înseamnă să stea cu capul plecat. Noi suntem mai mulți oameni care ne punem laolaltă și rezultă o idee bună, iar aici nu avem dificultăți în a prelua ideea colegului care este mai bună. Nu avem idei preconcepute ...