P Politică

Lucrările Adunării Generale a Partidei Rromilor Vâlcea a adus o nouă conducere

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Călin Diamant este din această toamnă Președintele Partidei Rromilor Filiala Vâlcea. Joi 21 septembrie 2023 a avut loc la Seaca – Călimănești, în Pavilionul Expozițional Adunarea Generală a Partidei Rromilor vâlceni.

Au participat reprezentanți din județul vâlcea, din majoritatea localităților, pentru că a fost o conferință de alegeri pentru o nouă conducere județeană. Au fost prezenți reprezentanți ai partidelor locale, deputați vâlceni, Consiliul Județean, Prefectura, IPJ Vâlcea, Primăria Râmnicului, Primaria Călimănești, Primăria Dăești și alte instituții. De la București a fost prezentă conducerea partidului în frunte cu Nicolae Păun, de la Sibiu a fost prezent Regele Cioabă, iar filialele vecine (Dolj, Gorj, Olt) au trimis reprezentanți.

 

A fost organizare de 4*** stele ...

După cum ne-a declarat Călin Diamant: ”Nu am dormit de patru nopți, pentru că am avut numai griji în privința organizării. Dar, am satisfacția că oamenii s-au simțit bine și că totul a fost organizat impecabil. Partida Rromilor și-a ales din acestă toamnă o conducere nouă și va construi o politică destinată rromilor și problemelor cu care se confruntă. Mulțumesc tuturor personalităților care au fost prezente alături de noi, mulțumesc participanților și membrilor noștri!”

Seaca a strălucit joi sub stindardul rromilor care au arătat că sunt capabili să-și organizeze activitățile la nivel impecabil. A fost așezat covorul roșu, iar invitații au fost primiți în sunetele fanfarei. Decorul interior, mobilierul special pentru conferințe (din pavilionul deținut temporar sub formă de închiriere de către Ilie Voica) au asigurat calitatea evenimentului. Călin Diamant s-a ocupat să realizeze o sonorizare bună, să așeze participanții realizând solemnitatea evenimentului.

A fost de remarcat seriozitatea cu care rromii noștri vâlceni au tratat evenimentul și mesajul transmis public că această minoritate se consideră 100% români, iar toate demersurile lor etnice nu fac decât să-și conserve identitatea și cultura.  Serioși, ordonați și îmbrăcați foarte frumos, întâlnirea lor s-a desfășurat ca un adevărat congres politic! Pe tradiția ”țigăncușă ești frumoasă!” a putut fi admirat un adevărat spectacol al portului, tradiției și frumuseții femeilor din etnia rromă. După terminarea lucrărilor a fost încins ”grătarul” și boxele au răsunat la maximum pe ritmuri de manele.