A Administrație

Constantinescu a eliminat din finanțarea bugetului local o investiție importantă pentru Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Am așteptat Bugetul Local, pentru anul 2024, ca să văd dinamica dezvoltării urbanistice a localității – stațiune Călimănești – Căciulata. Din prezentarea Executivului Primăriei am observat lipsa finanțării ”Bulevardului Călimănești” bătrâna și hodorogita Calea lui Traian care a fost reabilitată de la intrarea de nord Cozia – OMW doar până la sediul Poliției Călimănești, care se află undeva în zona centrală a orașului (fosta clădirea PTTR).

De 12 ani Executivul nu trece de acest loc, toate investițiile sunt îndreptate către zona Sfrengheș, Căciulata (unde are locuința primarul Florinel Constanescu), parcul și zona izvoarelor (unde are hotelul de 4*** stele primarul Florinel Constantinescu).

Actualul ordonator de credite a promis (ca o componentă importantă a mandatelor sale) reabilitarea și reconstrucția acestui bulevard care se continuă prin zona Călimănești, podul de piatră, Teaua și se oprește la Centrul Expozițional Seaca.

Reabilitarea ”Bulevardului Călimănești” înseamnă schimbarea și modernizarea iluminatului public (care este deja realizat), modernizarea și refacerea trotuarelor (realizate până la Poliția Călimănești), înlocuirea copacilor bătrâni, a tuilor și a buruienilor cu arbori ornamentali moderni și reabilitarea stațiilor de autobuz. Aceasta este toată investiția care ar schimba fața orașului și ar oferi posibilitatea unei mobilități urbane mult mai eficiente și mai sigure pentru cetățeni. Despre oportunitatea investiției nu este cazul să argumentăm! Pentru că nu ne milogim în fața nimănui să împlinească niște lucruri care au prioritate zero pentru acest oraș.

 

Constantinescu a cerut timp și răbdare ...

Acum doi ani, pentru acest bulevard, în cadrul Bugetului Local 2022, Florinel Constantinescu a prezentat, cu surle și trâmbițe, câteva proiecte de finanțare prinse pentru a fi executate. Se referea la proiectul de modernizare a stațiilor de autobuz (prezentat în dezbatere publică cu planșe foto) și la reabilitarea zonei centrale cuprinsă între Primărie, Liceul Tehnologic de Turism și Șc. Șerban Cantacuzino (prezentat în dezbatere publică cu planșe foto). Ba, mai mult, în interviurile acordate Coziei – Info a vorbit și despre un proiect de reabilitare gratuită a fațadelor cuprinse pe Calea lui Traian.

Dacă noi, instituția de media a orașului Călimănești, respectăm termenii de timp și participăm la dezbaterile publice unde preezentările de acolo sunt un angajament așa trebuie și Executivul de la Călimănești, alături de scutul juridic și femeile mironosițe din anturaj să-și respecte angajamentele prezentate la aceste adunări publice. Nu vreau să cred că aducerea oamenilor și instituțiilor la Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” sau sala mare a Primăriei sunt doar un spectacol de minciuni învelite în vorbe poleite! Iar, adunările, doar un pretext de manipulare a populației care trebuie să mai gireze încă un buget la dispoziția vulturilor hoitari din jurul primarului.