A Afaceri

Transalpina Ski Resort Voineasa – Vâlcea reintră pe harta stațiunilor de ski din România

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Transalpina Ski Resort este domeniul schiabil al județului Vâlcea. Cea mai bine realizată pârtie de ski din România, care beneficiază de instalații și pârtii moderne. Aici nu este vorba de un derdeluș încropit cu niște telescaune, la Transalpina găsiți un ansamblu de pârtii încadrate pe grade de accesibilitate (pârtie pentru începători, trasee lungi, pârtie medie, etc.) și dotate cu instalații de transport pentru turiști.

Începând cu acest sezon administrarea domeniului schiabil a fost câștigată de firma vâlceană Fagia SRL pentru o perioadă de cinci ani, administrator Adrian Iepure. Venirea noului administrator a adus două lucruri importante pentru organizarea activității de ski la această pârtie. A restabilit o relație transparentă cu veniturile și cheltuielile Unității Administrativ Teritoriale Voineasa și a doua, aduce o viziune de marketing eficientă pentru aranjarea lucrurilor în cadrul domeniului schiabil. În acest sens administratorul, Adrian Iepure a declarat pentru Cozia-Info:

”Aș vrea să specific ceva vis a-vis de domeniul de activitate al societății Fagia SRL. Am fost de multe ori, în articole de presă, asociați cu faptul că avem exploatare forestieră. Noi nu exploatăm păduri, procesăm cherestea, aducem valoare adăugată și vindem pe piețele externe ca și produse finite, în niciun caz nu tăiem pădurea. Avem investiții foarte mari, este adevărat, dar toate sunt făcute pe fonduri europene. Lucrăm numai cu piața din China și din Italia. Deținem încă o societate, cea a mamei care are ca domeniu de activitate și exploatare, dar aia e cu totul altceva! S-a creat greșit asocierea aceasta vis a-vis de faptul că nu ne-am pricepe la exploatarea domeniului schiabil.

Este un subiect sensibil și am observat și noi că suntem calomniați în sensul acesta, dar pârtia rămâne o ambiție. Mai avem mult de lucru aici, dat fiind și faptul cum am intrat în posesia domeniului, l-am pregătit foarte repede, ne-am asigurat specialiștii necesari, automat ne-am asigurat firmele partenere cu care conlucrăm. Pe bază de management și conducere cred că ne descurcăm, sperăm să ne descurcăm în continuare pentru că tot timpul este loc de mai bine.

Faptul că noi nu am administrat până acum domenii schiabile nu este un titlu de reportaje, trebuie reținut că am studiat fenomenul, îl studiem de câțiva ani, ceea ce a dus la decizia pe care am luat-o.

UAT Voineasa mai transparentă în câștiguri

Câștigul ca și date exacte ale licitației este redevența fixă 500 de mii de lei plus 1% din încasări. Pe lângă acești bani primăria Voineasa mai are un câștig indirect care se ridică undeva în jur de 1,5 – 2 mil lei/anual, și anume plata la serviciului de pază, plata curentului, întreținerea în sine a instalațiilor, etc. Aici aș vrea să specific faptul că nu ținea de noi repararea instalațiilor, am investit foarte mulți bani în instalații ca să putem să le pornim. Dacă era să apelăm vreodată la primăria Voineasa, ca să facă investițiile necesare pentru repornirea instalațiilor, nu deschideam nici sezonul următor. Demersurile și birocrația sunt complicate în ceea ce privește administrația și nu se putea risca o astfel de încercare.

Vă mai pot spune că pe partea de casierie a fost un ”jaf”, cu ghilimelele de rigoare, serverul principal distrus, hard-urile din cele trei unități ale casieriei furate. Ca și istoric nu aveau nicio înregistrare în ceea ce privește veniturile pe care le-ar fi avut și vă dați seama asta denotă un singur lucru, aici s-a încercat cu tot dinadinsul să se șteargă urmele la ceea ce a fost ca și istoric de încasări până acuma, lucru care nu mi se pare normal! Am avut intenția de a sesiza poliția pentru că am considerat ilicită toată situația aceasta care ascunde foarte mulți bani. Doar hard-ul și serverul pe partea de parcare l-am mai găsit.

Au fost multe zvonuri vis a vis de ce s-a făcut și ce nu s-a făcut ca nivel de încasări, iar casieria a fost partea sensibilă, acolo s-au întâmplat lucrurile pe care vi le-am expus. Nu acuz pe nimeni, eu cred că cea mai în măsură era Primăria Voineasa să facă anumite demersuri în sensul acesta, eu pur și simplu am preluat de la ei, și am fost nevoit să fac investiții și pe partea de casierie care au trebuit să ordoneze lucrurile foarte strict, undeva la 15.000 euro. Acești bani aș vrea să mi se deconteze.” a declarat Adrian Iepure