A Afaceri

Antreprenorești în acțiune pe Valea Lotrului!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Miercuri, 03.03.2021, reprezentanții proiectului Antreprenorești - Adoptă un Sat, proiect inițiat de Romanian Business Leaders și Repatriot, vin la Brezoi, la invitația primarilor celor trei localități: Brezoi, Malaia și Voineasa, pentru a contribui la dezvoltarea Văii Lotrului.

Echipa Antreprenorești va fi reprezentată de Hilde Brandl, arhitect, parte din Romanian Business Leaders și Repatriot, Raluca Uță, consultant pe strategie, dezvoltarea afacerilor și management educațional, Project Manager comuna Scorțeni și Maria Moța, voluntar cu experiență în fonduri UE și conectare rețea comune din România.

Prin proiectul Antreprenorești - Adoptă un Sat se urmărește transfer de know-how specific pe fonduri europene, management, schimb de experiență, mentorat pentru antreprenori și administrația locală și identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

In cadrul întâlnirilor, vor avea loc prezentări ale celor trei localități și discuții pe baza acestora, vizite prin localitățile Brezoi, Malaia și Voineasa, iar ziua se va încheia cu o conferință de presă la sediul Primăriei Orașului Brezoi.

Aceste întâlniri au ca scop:

 

  • transferul de bune practici între localități de succes,
  • aportul expertizei și experienței în management din diaspora la proiectele de dezvoltare,
  • identificarea unor oportunități de investiții și antreprenoriat prin dezvoltarea turismului, industriei, economiei și al educației,
  • inspirarea și încurajarea românilor să revină și să investească în proiecte în România,
  • sprijin pentru elaborarea strategiei locale conforme cu direcția de dezvoltare stabilită împreună cu comunitatea locală.

 

Romanian Business Leaders este una dintre cele mai reprezentative comunități de antreprenori și șefi de companii români. Organizațiile pe care le conduc produc peste 10% din Produsul Intern Brut al României și angajează peste 50.000 de români. https://www.rbls.ro/

Repatriot susține românii care doresc să revină în ţară și totodată, conectează experți din diferite domenii din Diaspora cu comunitățile din România, care să contribuie prin experiența lor la dezvoltarea țării. https://repatriot.ro/

In acest context, începând cu ora 16:00 va fi organizată la sediul Primăriei Brezoi conferința de presă. De asemenea, de la ora 10.00 la 10.30, tot la sediul Primariei Orasului Brezoi, va avea loc intalnirea reprezentantilor proiectului Antreprenoresti-Adopta un Sat cu primarii celor 3 localitati de pe Valea Lotrului – Brezoi, Malaia si Voineasa, consilieri ai celor 3 primarii, reprezentanti ai ONG-urilor si antreprenori locali, pe parcursul careia va fi prezentat proiectul.