A Afaceri

Mircea Stanculescu a adus la Călimănești cel mai bine organizat depozit de materiale de constructii BRICO-MAT DECOR SRL

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Depozitul se afla în Jiblea-Veche, Str. Depozitului, nr. 26, intersectia cu Daesti, Salatrucel. Mircea Stănculescu a obișnuit publicul călimăneștean prin calitate și bună organizare, iar acum a adus o nouă provocare. Au trecut cativa ani de cand a investit în această afacere, a comertului cu materiale de constructii, iar BRICO-MAT DECOR se distinge prin calitatea mărfurilor și a serviciilor oferite către clienți.

Cariera profesională a fostului consilier local a fost de constructor. Iubește în continuare această profesie, fapt pentru care a construit fel și fel de lucrări atât în țară cât și în străinătate, inclusiv în orașul nostru, un exemplu fiind proiectul imobiliar din centrul orașului (blocurile Brio). In paralel, în ultimii ani a dezvoltat și o afacere de transport international de marfuri, precum si importarea unor mărfuri utilizate în diverse sectoare precum: galeti și coșuri incasabile și multifuncționale din cauciuc, roabe, cofraje, schele metalice, popi de susținere, tâmplarie, scări și alte accesorii.

În anul 2019 discută și negociază preluarea acestui depozit (fost Bușagă) care se afla în faza de lichidare și căuta clienți pentru vânzare. In acest fel Mircea Stănculescu reunește trei activități care au o strânsă legătură și bineînțeles multe avantaje față de alți operatori care desfășoară doar activitatea de vânzare materiale.

 

Cozia Info: Nu pot să nu remarc schimbările pe care le-ați adus în această incintă. Atât modernizarea spațiilor, a dotărilor cât și a aprovizionării cu foarte multe mărfuri. Ne puteți face o descriere?

Cum ați spus și dvs., eu sunt constructor de meserie! Îmi place să construiesc pe unde trec. Dar ca să construiești, este nevoie de ordine, rigurozitate, seriozitate și bineînțeles de planificare. Planul a fost unul mult mai ambițios, deoarece în 2019 au fost disponibile fonduri europene pentru investiții în dezvoltarea anumitor afaceri. Am aplicat la POR, obținând un punctaj peste plafonul minim și am intrat în această horă. Numai că m-am împotmolit într-un simplu document, respectiv EXTRAS DE CARTE FUNCIARA al imobilului. Terenul era concesionat de la primaria Călimănești, dar când am mers la aceștia am avut surpriza să constat că nu există cadastru la acest teren, iar ulterior că nici măcar ei nu dețineau act de propietate, ca să putem întocmi actele cadastrale. Așa că până am alergat să reunesc tóate aceste condiții, am pierdut termenul de depunere al proiectului. Singura variantă a fost să reduc dimensiunea proiectului și să mă organizez cu resurse proprii și bancare. Ați constatat déjà că s-au schimbat multe. Incepand de la intrare unde atârna o poarta ruginită și până în fundul curții, am schimbat totul. Am nivelat și pavat curtea pentru a înlătura praful sau noroiul atunci când plouă, am reconditionat și refinisat o parte din imobile, am dotat depozitul cu rafturi și acest rastel de curte, am amenajat grupuri sanitare cu dus, vestiar pentru muncitori, dotări pentru manipulare mărfuri și multe altele. Deoarece în 2020 am avut și o spargere cu un prejudiciu destul de mare, am refăcut inclusiv împrejmuirile, care asigură nu doar securitatea incintei cât și aspectul exterior, am instalat sistem de iluminat cu reîncărcare solară, sisteme de alarmă moderne și supraveghere video, contract cu firma de paza, tóate acestea pentru a respecta și condițiile legale dar și pentru a avea condiții bune pentru manipulare și depozitare a mărfurilor. Și adaug faptul că tóate lucrările de modernizare pe care le facem, sunt realizate cu materiale pe care le și comercializăm, în acest fel având exmplul clar al calității rezultate și a beneficiilor materialului respectiv.

 

Cozia Info: Care este gama principala a marfurilor si de unde le achizitionati?

Avem în stoc o gamă diversă de materiale, începând de la gama de ciment, multibat, adezivi de toate felurile, mortare, materiale impermeabilizante, gama de cărămizi, bolțari și BCA, gresie și faianță, parchet și accesorii, sobe metalice și de terracotă, inclusiv gama de accesorii pentru acestea, termoizolații, instalații electrice și sanitare, tevi rectangulare și profile metalice, oțel pentru armături construcții, inclusiv etrieri sau chiar armături, plase súdate pentru construcții, pavaje, borduri, jardiniere, garduri zincate sau vopsite, sipci sau panouri de gard din tablă, acoperișe de tot felul, placări decorative, vopsele diverse, uleiuri și diluanți, coloranți, detergenți și materiale de dezinfecție, cuie și sârme, electrozi și aparate de sudură, aparate electrice tip flex sau bormașini, roabe, schele pentru constructii, betoniere, vibratoare de beton, drujbe electrice și benzină, motocositoare, boilere electrice, pe gaz sau combustibil solid, radiatoare, accesorii auto, grătare și accesorii de camping, tâmparie termopan și altele, plăci rigips și profile pentru acestea, placi OSB, și încă alte câteva mii de produse de uz caznic și bricolaj. V-aș plictisi să le înșir acum pe tóate. Toate aceste materiale le achizitionam de la diferite fabrici și distribuitori din țară și din străinatate, mai precis Spania, Portugalia, Belgia, Olanda, Polonia, Slovacia, Ucraina, Turcia.

 

Cozia Info: Ce schimbari aduce BRICO-MAT DECOR in piata locala?

În primul rând vreau să fac precizarea că pe raza orașului nostru mai există încă alte două depozite în acest sector, urmate de alte unități mai mici aflate în centrul orașului. Cu tóate acestea, eu sunt de părere că există loc pentru toată lumea. Dar política mea este să încerc să identific și să aduc și alte mărfuri care nu sunt pe piața locală, respectiv din import, în așa fel încât să nu venim cu toții în fața clientului cu aceleași produse, chiar dacă únele dintre acestea le vom menține. Un exemplu concret sunt cofrajele de stâlpi sau coloane de beton, gama de roabe, schele și popi de susținere pentru construcții, gama de găleți și coșuri incasabile din cauciuc, gama de cornișe, gama de materiale electrice și sanitare, gama specială de tâmplărie, scule de mână utilizate în construcții, mare parte din acestea aduse din Spania și Portugalia și care au avut un real succes în piața locală. In același timp, în limita timpului pe care îl am, încerc să consiliez acei clienți care nu au lucrurile clare asupra cantității sau utilizării anumitor materiale, sau chiar și asupra a ceea ce vor să construiască. De asemenea asigurăm și transportul mărfurilor la domiciliu, cu autoutilitare de 3,5 tone sau atunci când este cazul cu automacara inchiriată. Executăm transport de agregate (nisip, pietris), cu autoutilitara basculabilă. Acționam pe o raza de aprox 20-25 km, ceea ce cred că este suficient pentru capacitățile noastre. Nu ascund nici faptul că avem în vedere și achiziționarea unui camión cu macara, necesar la transportul materialelor grele și de volum, cu ajutorul căruia vom putea să le descărcăm direct pe planșeul unei construcții. Suntem prezenți în facebook cu denumirea MATERIALE DE CONSTRUCTII CALIMANESTI, unde am format și GRUPUL DE MATERIALE DE CONSTRUCTII CALIMANESTI, și invit pe această cale toți cititorii și doritorii de noutăți în materie, să se înscrie ca membru al acestui grup, pentru a fi informat la zi cu tóate reperele și noutățile noastre. Pe aceste pagini postăm diverse mărfuri aduse recent sau care sunt cautate de clienti, oferim detalii asupra acestora și răspundem la întrebările clienților noștri. Suntem amplasați într-o zonă importantă, respectiv în Jiblea-Veche, la intersecția cu Sălătrucel și Berislăvești, cu Dăești și bineînțeles Călimănești, unde clientul poate opri câteva minute pentru a se informa sau cumpara diverse materiale. Toate mașinile au acces în curte pentru încărcare, dar în curând vom amenaja și o parcare exterioară pentru clienții care vin să se informeze. Conteaza și accesul și timpul pe care il pierzi într-un depozit.

 

Cozia Info: Care sunt proiectele de viitor ale BRICO-MAT DECOR?

Avem proiecte frumoase de dezvoltare, care in mare parte depind de finanțările europene, cât și de situațiile pandemice care așteptăm să se termine. Până una, alta, continuăm cu pași mărunți, asigurând condiții decente personalului nostru, clienților noștri, precum și condiții optime de manipulare și depozitare a mărfurilor, în așa fel încât să mulțumim pe toată lumea. Referitor la relația depozit-client, vă expuneam anterior că avem în curs import de materiale la câteva repere, însă urmează o gamă mult mai vastă, care prefer să rămână o surpriză pentru constructori dar și pentru cei care investesc, materiale care vor ușura enorm procesul de construiré, astfel încât să fie puse în manoperă mult mai rapid și care vor facilita montajul instalatiilor aferente, fie electrice sau sanitare, tóate acestea conducând la reducerea costurilor și la o calitate mult superioară modului de lucru actual. Pentru ca meseriașii locali să poată accepta aceste materiale, fabricanții s-au oferit să asigure și niște cursuri rapide de perfecționare, în care vor explica detaliat avantajele utilizării, moduri de punere în manoperă, și care vor face chiar și câteva demonstrații practice. Cheltuielile vor fi supórtate de către noi, iar meseriașii respectivi vor primi și o Diplomă. Avem în plan lărgirea diviziei de producție. In prezent producem elemente pentru armături în construcții, precum: etrieri, capre, distanțieri, portafouri, călăreți, inclusiv armături, grinzi sau stâlpi. Intentionăm lărgirea producției prin fabricarea la sediul nostru a cofrajelor de tip TUBOTEC, necesare turnării de stâlpi sau coloane de beton. Avantajele sunt că nu vom mai importa produsul finit ci doar materia primă, se vor crea alte câteva locuri de muncă atât pentru producție cât și pentru distribuție, iar cei care construiesc, nu vor mai fi nevoiți să utilizeze cofraje de lemn sau tevi de PVC care sunt mult mai costisitoare. Ne dorim să schimbam acest colțișor din Jiblea-Veche, într-o carte de vizită atât pentru clienții noștri cât și pentru locatarii din zonă sau pentru cei care tranzitează acest drum județean, mai ales că în ultima perioadă, traficul a fost deviat pe această rută. Nu este ușor, pentru că lipsa de educație se face simțită. Zilnic colectăm fel și fel de gunoaie, de la pahare de cafea, la pet-uri, pungi de cipsuri, cornuri sau alte alimente, inclusiv deșeuri menajere sau animale (caței, pisici), aruncate pe marginea drumului sau spre pârâul Coisca. Am finalizat un sistem de supraveghere video performant, iar împreună cu poliția locală, vom identifica pe aceia care au lipsit la lecția de educație. Numai că nu așa trebuie să fie. Fiecare cetățean din localitate sau din afară, trebuie să conștientizeze că strada nu este un coș de gunoi. Strada și tóate spațiile publice, ba chiar și únele spații prívate, le folosim cu toții, în diverse scopuri, spre beneficiul nostru, al tuturor și trebuie să le păstrăm curate.