C Comentarii

Greșeală tactică majoră în tabăra lui Florinel Constantinescu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În ultimele cinci zile actualul primar aflat în campanie electorală pentru Primăria unuia din cele mai bogate orașe ale Vâlcii, a ieșit cu ce trebuia cel mai mult să evite! Și anume un fluviu de promisiuni electorale, îmbrăcate într-o prezentare de zile mari. O abundență de promisiuni mărețe care cuprind toate nevoile orașului Călimănești în cel mai mic detaliu. Pentru Florinel Constantinescu, că așa se numește primarul PNL (fost băsist) este o meteahnă veche, o placă pe care electoratul o sancționează în această campanie săturat, preț de trei campanii, să viseze la ceva care vine foarte greu!  

Până acum cinci - șase zile Constantinescu a fost mai rezervat, lăsând oamenii din aparatul de campanie (năsoșii) să comunice cu electoratul. Dar comunicarea condusă de Tiberiu Nistor și liniorii de la companiile de cablu a luat-o razna, pentru că din polemică lucrurile au degenerat în înjurături, harneli, vrăjeli de cocalar, tot tabloul politicianului de cartier cu lanțul peste tricou.

În 2020, la alegerile de acum patru ani, Florinel Constantinescu a câștigat cu promisiunile pe care le prezintă și astăzi:

  • Chioșcuri de lemnă într-un profil integrat și modern pentru comercianții locali. Fiecare chioșc să fie stas cu o suprafață de 9 mp, toalete în spațiu comun și reabilitarea / modernizarea zonei comerciale; A câștigat alegerile cu votul lor după care i-a demolat!
  • În zona Mânăstirii Cozia reabilitarea parcărilor din domeniul public al UAT, stânga – dreapta. Reabilitare și construcție parcări auto (bibliotecă, vis a vis de Mirajul Oltului, Poiana lui Căliman - nord, Mănăstirea Cozia, stânga – dreapta);
  • Modernizare zonă centrală (Primărie, catedrală, strada Pieței până la târgul de săptămână) cu trotuare, mobilier urban, zonă verde, arbuști ornamentali. În anul 2018 a organizat dezbatere publică pe această temă;
  • Construcție / modernizare cu pergole și galerii urbane pentru stațiile de autobuz de pe toată lungimea străzii Calea lui Traian, Cozia până la Seaca;
  • amenajare parc în poienița dintre Clinica de Balneologie și Biblioteca A.E.Baconski (statuia lui Nicolae Bălcescu);
  • transferul spațiului fostei berării a Liceului de Turism și transformarea acestuia în club al pensionarilor. În față va fi construit un foișor din lemn cu arhitectură helvetică, în linia de design al foișorului de la izvorul Cozia;
  • amenajare în zona verde, punct bl. R2, a unui foișor. Acesta este prevăzut în capătul blocului, partea dinspre stradă, colț cu Pitzeria Happy.
  • Extinderea transportului public de călători și achiziționarea de autobuze electrice;
  • Îmbunătățirea mediului urban prin extinderea trotuarelor până la Seaca;   Și multe alte ”Visuri la cheie” că îți venea să și plângi câte face domnul Constantinescu pentru Călimănești!

Ieri, 31 mai 2024 pe contul personal de facebook a mai lansat un set de promisiuni, pentru alegerile din 2024: anveloparea tuturor blocurilor din oraș rămase nefinalizate, reabilitarea clădirii primăriei, reabilitarea școlii generale,., pasaj subteran la trecerea de pietoni din zona primărie - școala generală, etc. Pe care le-a adăugat sintezei stufoase a tuturor proiectelor pretabile pentru orașul Călimănești. A promis marea cu sarea sfidând supărarea călimăneștenilor, tocmai pentru aceste motive. Pentru că oamenii au învățat în decursul anilor cum stau lucrurile.

Fiecare proiect, și sunt peste 50 asumate, are nevoie de finanțare europeană, iar finanțarea europeană se realizează cu cofinanțare din partea Primăriei Călimănești. (Adică la fiecare proiect european trebuie să pună un procent și Primăria). Constantinescu a făcut credite enorme pentru cofinanțările la proiectele implementate până acum. Pentru că a avut un management politic slab cu Consiliul Județean Vâlcea și la nivel guvernamental a eliminat singurele surse unde putea fi ajutat.

 

În concluzie ...

Omul susținut de Mircia Gutău și asociații vine în fața oamenilor, la Localele 2024, cu aceeași strategie care, de data aceasta, în loc să-l ajute îi creează mari probleme în scorul electoral! Se vede cu ochiul liber că Florinel Constantinescu a rămas cu aceeași echipă politică ”ruginită”, cu oameni care nu mai au nimic de spus ...