C Comentarii

Florinel Constantinescu – factura nerealizată a asociațiilor de locatari din Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Anveloparea blocurilor este o treabă excelntă pentru orice Unitate Administrativ Teritorială. Unuiunea Europeană și Guvernele României au acordat fonduri substanțiale pentru această lucrare. La Călimănești sunt cinci zone cu blocuri de locuințe care necesită anvelopare. În 12 ani Florinel Constantinescu a reușit să finalizeze două zone rezidențiale și jumătate din a treia.

  1. Două blocuri din Căciulata – finalizat;
  2. Trei blocuri vis a-vis de Poliție – finalizat;
  3. Zona blocurilor de la CEC, patru scări – finalizat;
  4. Două scări la blocul de pe str. Aurel Vlaicu;

Nefinalizat:

  1. Tudor Vladimirescu, blocul cu birourile administrației primăriei
  2. Șase scări la R1 / R2;
  3. Zona blocurilor din piața centrală, cinci scări (Aurel Vlaicu, liceu, piață);

Referitor la finalizări sau nefinalizări nu este de condamnat Florinel Constantinescu, pentru că atât a putut obține! Problema este în alt loc ... felul cum tratează problemele din agenda de lucru personală.

Stimate domn, dacă ai reușit ceva extraordinar termină lucrarea, du-o până la capăt, finalizeaz-o! La blocurile din Căciulata și vis a-vis de Poliție anveloparea a ridicat nivelul de confort cu grade substanțiale în lunile de iarnă. Apa geotermală de care beneficiem alături de această anvelopare asigură o temperatură deosebit de plăcută în apartamente indiferent cât de frig este afară. La blocul cu 7, subsolurile sunt pline de gândaci, libărci, gândacul mare de umezeală, gândacul roșu, iar asociația de locatari se ascunde în spatele primarului și primarul în spatele lor!

Dacă a investit atâția bani în anvelopare era normal să ridice și câinii comunitari care au creat în zonele întregului oraș adevărate teritorii ca la stânele de oi și vaci. Care mușcă pe toată lumea și care creează un climat de dezordine, neîngrijit și mizerie. Aveam nevoie ca primarul orașului Călimnești să fie om nu ”năsos” care minte de îi crește nasul tot mai mare! Constantinescu s-a dovedit incapabil să rezolve problemele pentru care promite și luptă cu atâta disperare în campaniile electorale!

A făcut anvelopare, o treabă extraordinară, dar finalizează curtea interioară a blocurilor! A promis în dezbaterile publice și în interviurile din presă că: ”vrea să ridice zonele interioare ale asociațiilor de locatari la un nivel civilizat!” Unele le-a început, unele nu. În unele locuri a demolat garajele (un lucru bun) și pe locul lor nu a făcut nimic. Terenul a rămas ca după bombardamente. A promis public că începe acest proces de reabilitare al blocurilor de locatari cu regândirea parcărilor, aleilor, locurilor de joacă a mințit ca un ”năsos”, ca un iresponsabil, ca un neserios care profită de răbdarea și înțelegerea oamenilor. A accesat bani, a început treaba, dar a făcut o varză din care nimeni nu mai înțelege nimic!

Șeful și mentorul lui de la Rm. Vâlcea, Mircea Gutău face lucruri extraordinare din punct de vedere urbanistic. De ce nu profită de prietenie să învețe că un proiect la o asociație de locatari nu începe și se termină doar cu anveloparea blocului? Din Râmnic au rămas multe materiale care puteau fii refolosite în anumite locuri ale Călimăneștiului și care se puteau tranfera legal. Edilul a preferat să privească la ”stele și fluturi albaștri” în loc să profite de singura relație pe care o are și el. A refuzat să fie gospodar, să fie omul care aduce către orașul lui, care este atent la detalii și care mai umple câte un gol.

De 12 ani nicio asociație de locatari din cele 5 zone nu a căpătat finalitatea de care are atâta nevoie. Cu toate investițiile bune zona pare un șantier părăsit unde a fost sădit mărgăritar pe pământ de piatră seacă!

 

Nota redacției: ”Năsos” este un jargon local, călimăneștean, sinonim cu pinochio. Atribuit oamenilor care mint și le crește nasul mare