C Comentarii

Comentariile Coziei: Dans de Călimănești ... cu Florinel Constantinescu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Despre candidatura primarului din Călimănești, Florinel Constantinescu informațiile induc ideea că edilul ar renunța la o următoare candidatură. Cercurile din spatele cortinelor au lansat câteva scenarii care îl scot pe Constantinescu din viața politică pe motivul oboselii și încărcăturii psihice acumulate. La acestea se adugă ruperea relațiilor cu conducerea județeană a PNL, partid din care face parte și apoi, măcinarea celor opt ani cuprinși în două mandate consecutive.

În administrația călimăneșteană, Florinel Constantinescu se sprijină pe doi piloni foarte importanți, pe care a știut să-i implementenze încă de la începutul mandatului. Și care i-au oferit posibilitatea să treacă, efectiv de a doua zi, la treabă. În timpul lui s-au luat decizii de readucere în domeniul privat al UAT Călimănești a numeroase suprafețe de teren rămase „rătăcite”, s-au reorganizat documentele și statutul multor proiecte construite „superficial”, s-au realizat inventare în toate domeniile aparatului administrației publice și al domeniului privat, s-a organizat activitatea în cadrul primăriei astfel încât fiecare să știe ce are de făcut. A fost oprit haosul printre funcționarii care făceau ce vroiau și cum doreau în timpul programului de lucru. Și, important, a continuat Proiectele Europene și munca de finanțare a altora noi.

  1. „Scutul juridic” a fost format din Toma Mihăescu (ex-secretarul juris al Primăriei Râmnicului, Ilie Mandoc ex-juris al IPJ Vâlcea, Constantin Necșoiu ex-jurist al Primăriei Călimănești și fost director general al SC Călimănești – Căciulata). Pe lângă aceștia aparatul de lucru al primăriei a fost „primenit” cu oameni noi și cu experiență aduși prin concursuri „pe bune”. Aceștia au înlocuit nepotismele care căpușau Primăria Călimănești și care, la capitolul plus-valoare rămăseseră demult ... pe minus! La ora actuală sediul administrativ al Călimăneștiului este împărțit între două clădiri. Primăria veche unde a rămas partea politică și birourile de conducere, iar peste drum, în corpul B, se află birourile economice, asistență socială, taxe și impozite, etc.
  2. „Grupul restrâns”. Aici este vorba de câteva persoane (numărate pe degetele de la o singură mână) cu care Florinel Constantinescu decide toate mutările politice, strategiile și problemele locale. Este vorba de cunoscutul și „dibaciul” Samuel Vâlcu (deputat, consilier județean, secretar general de partid) împreună cu profesorul Gh. Scârlea din Călimănești (și acesta destul de dibaci pe plan local).

În tot acest timp, Constantinescu a urmărit și implementat cu multă rigurozitate toate proiectele de care orașul Călimănești are nevoie. Pe agenda Executivului nu există doar proiecte propuse în campania electorală! Împreună cu această construcție de cadre, de care am vorbit mai sus, a deschis dosarele pentru toate nevoile din stațiunea Călimănești – Căciulata (parcul de agrement de 20 ha din spatele hotelului Central, inelul Călimănești, asfaltarea străzilor, zona de agrement Turnu, pista de biciclete, etc.) numai că pașii fiecărei finanțări sunt atât de bine construiți încât următorul primar nu trebuie decât să continuie munca! În sertarele lui Constantinescu, la ora actuală se află în implementare proiecte care depășesc 30 milioane de euro.

În concluzie ... Florinel Constantinescu va candida la primărie pentru un nou mandat! Lucrul bine făcut al activității sale este în sine, o campanie electorală, oferindu-i posibilitatea ca în iunie 2020 să tragă doar concluziile unui mandat fără abateri, inflexibil ... riguros!