C Comentarii

”Palavragii de cafenele” au pus ochii pe Centrul Seaca al Călimăneștenilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În unele ziare de pe la Rm.Vâlcea a mai apărut, în cursul zilei de ieri, încă un atac la adresa orașului stațiune Călimănești – Căciulata, din județul Vâlcea. Un atac jurnalistic intitulat: ”În OZN-urile de la Seaca, cea mai păguboasă investiție a Vâlcii din toate timpurile, ar putea fi cazate sute, poate mii de persoane cu COVID-19”. Autorul articolului induce ideea că această investiție ar fi înghițit milioane de euro din banii vâlcenilor. Că acolo sunt ȘAPTE pavilioane care stau degeaba și că ar trebui să fie folosite pentru bolnavii de coronavirus.

Pentru corectarea aprigei lucidități a becheriolor care mai lansează confesiuni pălăvrăgite despre stațiunea Călimănești – Căciulata, Cozia-Info ajută cu câteva informații aduse, tocmai, pentru lămurirea minciunilor în stare stabilă, nedocumentate jurnalistic.

Proiectul de la Seaca este o finanțare europeană

În anii 2004 această finanțare a fost oferită județului vâlcea, prin zona de dezvoltare S-V Oltenia de către Uniunea Europeană cu un scop foarte clar: ”Să construiți centrul de convenții și expoziții.” Dosar, proiect și bani fără ca Uniunea Europeană să stabilească locul unde va fi construit. Pentru ”apucarea” acestui proiect au sărit multe localități din județul Vâlcea. Printre acestea, Municipiul Drăgășani, stațiunea Govora (prin primarul Mateescu care s-a transformat într-un aprig revendicator al averii naționale). Pentru proiectul de la Seaca i-au strălucit ochii și primarului Micia Gutău, care a dorit cu supremă amărăciune să-l apuce și să-l implementeze în zona Goranu.

Pe vremea aceea, Centrul Expozițional Seaca urma să facă parte dintr-o salbă de patru astfel de centre identice (unul în Germania, Polonia și Grecia, construite deja) care aveau să formeze o magistrală expozițională europeană unde să fie organizate manifestări, târguri, expoziții, etc.

La aflarea acestor informații și oportunități primarul de atunci al Călimăneștiului, ”dibaciul” Ilie Amuzan le-a luat de sub nas tuturor puțul cu bani al Uniunii (așa cum era el, cu tocuri înalte și cu pantaloni strâmți). A tras sforile, a desfăcut anticamerele acelei Românii preocupată de vacanțe, biftecuri și culise și a reușit să atragă o investiție importantă pe care a așezat-o într-o zonă unde până atunci se făcea agricultură cu calul și cu sapa. La Seaca!

Trebuia să fie centru pentru coronavirus la Seaca

Orașul Călimănești, prin următorul primar responsabil (Florinel Constantinescu) a fost prima unitate administrativ teritorială din județul Vâlcea care a pus la dispoziția Comitetului pentru Situații de Urgență al județului peste 150 locuri, reprezentând carantinarea suspecților de coronavirus. Nici nu apăruse criza virusului când Executivul lui Florinel Constantinescu, alături de consilierii locali au fost de acord cu punerea la dispoziție a Taberei Păușa, Taberei Cozia și corpului de garsoniere de la Liceul de Turism. În acele zile toți primarii din județul Vâlcea urlau și făceau exces de populism anunțând că nu vor primi pe nimeni în localitățile lor. Singurul oraș care s-a alăturat Călimăneștiului a fost municipiul Drăgășani, care a pus la dispoziție 5 locuri. În rest ... nimeni, nimic!

În concluzie ...

La Centrul Expozițional Seaca nu sunt șapte pavilioane (sunt doar cinci), iar aceste locații sunt închiriate în totalitate unor societăți comerciale care desfășoară activități legale acolo. Călimăneștenii au oferit pentru coronavirus toată deschiderea fiind singura localitate din județul Vâlcea care a răspuns pozitiv și cu implicare acestei crize. Pentru că oamenii de aici știu să fie responsabili și să întindă mâna tuturor atunci când au nevoie! Criza coronavirus a avansat ajungându-se la concluzia că toate localitățile trebuie să se implice și să ofere spații de cazare ...