C Comentarii

Constantin Rădulescu, liderul PSD Vâlcea și preşedintele Consiliului Judeţean – la vremea socotelilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Zilele acestea s-au împlinit patru ani de la constituirea Consiliului Judeţean Vâlcea.

 

Așa a fost acum patru ani ...

Cei 13 aleşi judeţeni ai PNL s-au prezentat la şedinţă, oferind în felul acesta garanția cvorum-ului. În prezenţa prefectului Radu Renga s-a deschis şedinţa de constituire, care a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor judeţeni, Dumitru Persu, secondat de cei mai tineri dintre aleşi, Alexandru Părduţ (PNL) şi Mădălina Cotar (PER). Primele discuţii contradictorii între Alianţa PSD-ALDE-PER şi PNL au apărut la alegerea Comisiei de validare, însă, într-un final, lucrurile au reintrat în normal.

Odată constituită comisia de validare, s-a trecut la validarea mandatelor consilierilor judeţeni aleşi. Cei 33 de consilieri judeţeni au fost validaţi şi au depus jurământul de credinţă. Mult aşteptata alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean s-a desfăşurat fără probleme şi scandal. Alianţa PSD-ALDE-PER l-a propus pentru funcţie pe Constantin Rădulescu. Liberalii l-au propus şi ei pe reprezentantul ALDE, Adrian Buşu, care le-a mulţumit, dar a refuzat să intre în joc. Cu 20 de voturi pentru şi 13 împotrivă (ale liberalilor), liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, depunând şi el jurământul de credinţă.

Spunea atunci Costi Rădulescu: „Vreau să vă mulţumesc şi să vă asigur că sunt onorat şi - după cum aţi văzut şi de la începutul şedinţei - şi emoţionat! Rămân emoţionat pe tot parcursul acestei şedinţe din respect pentru acest moment. Vreau să vă mulţumesc tuturor colegilor consilieri judeţeni PSD, ALDE şi PER, care aţi votat şi mi-aţi încredinţat, conform procesului verbal, votul dumneavoastră, împreună cu care am constituit înainte de această şedinţă noua majoritate politică din Consiliul Judeţean Vâlcea. Vă asigur domnilor reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal că voi rămâne, aşa cum am anunţat, un om şi de astăzi, împreună cu dumneavoastră, un preşedinte al Consiliului Judeţean care va gândi în logica binelui pentru locuitorii judeţului Vâlcea. Alături de echipa de vicepreşedinţi pe care o vom forma împreună cu dumneavoastră, consilierii judeţeni, îmi doresc prin ajutorul lui Dumnezeu, prin ajutorul dumneavoastră, să adoptăm hotărâri bune şi corecte pentru binele locuitorilor judeţului nostru”, a spus noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu care a preluat conducerea şedinţei și conducerea județului. 

 

Cum a fost mandatul lui Constantin Rădulescu? 

O reușită! Un om politic care a demonstrat că aplicarea corectă a principiilor de conducere social – democrate pot crea bunăstare pentru oameni. Constantin Rădulescu a știut să identifice toate problemele instituției Consiliului Județean creând o agendă pe care a fost foarte ”dibaci” să o planifice pe durata celor patru ani de mandat, realizând o corelare eficientă între studiile de fezabilitate, obținerea finanțărilor și depășirea greutăților de stabilire a constructorilor. A fost bine orientat în stabilirea lobby-urilor, a negocierilor guvernamentale și a încadrării dosarelor de finanțare europeană în termene rapide. Județul a ridicat stacheta, în mandatul 2016 – 2020, de la ”stare de adormire și multă gargară” la eficiență maximă. A fost armonie în interiorul Consiliului Județean care a dus la realizări în teren, pentru interesul cetățenilor! Același Președinte a știut să comunice cu cetățenii creându-și personal textele și comunicatele pentru că ani de zile a fost realizator de emisiuni la Tv Vâlcea 1. În concluzie ... un bun conducător care a știut să comunice cu oamenii, să realizeze dialog și să se zbată pentru toate proiectele din agenda sa. În aceste zile este nevoie de un ziar întreg (16 pagini) care să prezinte toate realizările primului său mandat.