C Comentarii

Ilie Amuzan între extaz și agonie pentru Primăria Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Rezultatele alegerilor pentru funcția de primar la Călimănești:

  1. Florinel Constantinescu (PNL) – 2080 voturi;
  2. Ilie Amuzan (PPU)                –   587 voturi;
  3. Dănuț Zgripcea (PSD)           –   472 voturi;
  4. Robert Achim (USR PLUS)     –   226 voturi;
  5. Ion Vlăduțu (PMP)                –   128 voturi;
  6. Gh. Buda (independent)        –     73 voturi;
  7. Gh. Dinică (Pro România)      –     46 voturi;

 

Fostul edil al mandatelor 2004 – 2012 este personalitatea politică care își leagă numele de dezvoltarea modernă a stațiunii Călimănești – Căciulata. În prezent face parte, politic, din Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal). Până aici, din anul 2012 când a pierdut alegerile pentru Primăria Călimănești, a fost înscris în ”umbra marelui Urs”, adică la PSD care nu a reușit să-l ajute în campaniile post 2012 așa cum ar fi putut. La alegerile din 27 septembrie 2020, Ilie Amuzan a candidat din nou pentru Primăria Călimănești, de data aceasta la noul său partid PPU (SL), în care s-a înscris cu două luni față de startul campaniei. Până atunci, a stat cuminte consilier local din partea PSD. Nu a oferit declarații de presă, nu a organizat conferința de presă, nu a răspuns atacurilor îndreptate asupra sa, nu a comentat în niciun fel proiecte de hotărâri, strategii sau viziuni ale Executivului condus de Florinel Constantinescu și ce este cel mai grav ... nu și-a construit infrastructura politică de care un candidat (mai ales pentru orașe) are atâta nevoie.

Alegerile din 27 septembrie l-au găsit pe Ilie Amuzan total nepregătit, singur, cu o listă de consilieri ”nedospită”, dar în luptă cu unul dintre cele mai bune grupuri politice ale județului Vâlcea! Grupul politic de la Călimănești – condus de Florinel Constantinescu. Aici lucrurile stau altfel ... există organizații pe fiecare cartier, străzile din oraș au oameni înregimentați politic, fiecare asociație de locatari are nucleul său politic, iar în jurul lui Florinel Constantinescu se află juriști, intelectuali, personalități locale, gospodari ai orașului. Peste care, ca o carte de vizită supremă, se adaugă rezultatele bune ale Primăriei Călimănești!

Cu toate acestea, și ținând cont de circumstanțele prezentate, Ilie Amuzan a fost primit foarte frumos de către electoratul călimăneștean. Singur a primit voturi mai mult decât Partidul Social Democrat la un loc, cu toată infrastructura pe care o deține. Și tot singur a reușit să obțină 587 de voturi dintr-un bazin electoral de aproximativ 3500 oameni. Ca să facem o comparție ... și Florinel Constantinescu fără infrastructura bine organizată de care beneficiază, doar așa, pe persoană fizică ar obține tot acest număr de voturi.

Mai trebuie reținut că Ilie Amuzan vine după o pauză de două mandate unde contracandidații săi au punctat rezultate remarcabile. Construcția antitezei politice, în această situație, este foarte delicată, iar Amuzan înainte de a începe lupta trebuie să țină cont de toate aspectele ...