D Dezvaluiri

Datoriile Asociației de Locatari Brezoi aduse la peste 3 miliarde lei vechi de către fosta președintă Maria Iosif

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În ședința de joi, 25 iulie 2019 a Consiliului Local Brezoi a fost prezentată o informare asupra situației datoriei Asociației de Proprietari Brezoi către operatorul de apă SC APAVIL SA. Suma datoriei acumulate a ajuns la 388.271,41 lei, în această ședință fiind dispuse măsuri de principiu pentru asigurarea sumelor de bani datorate de către membrii asociației de proprietari, în vederea asigurării apei potabile.

În perioada 2012 – 2016, prof. Maria Iosif a condus asociația de proprietari Brezoi formată din peste 1100 apartamente. A condus-o în așa fel încât a creat o datorie de peste 3 miliarde lei vechi. Suma nu provine din neplata facturilor curente ale proprietarilor (în unele cazuri înregistrându-se datorii pe persoană fizică). Suma provine din nerepartizarea apei corect așa cum cereau procedurile dintre diferența apometrului general și citirea apometrului de apartament al fiecărei scări de bloc. Maria Iosif a transmis locatarilor ideea că APAVIL-ul este răspunzător de pierderile din subsolul blocului, de pierderile din țevile colmatate sau sparte ale scărilor de bloc, etc. Ajungând în situația ca fiecare să aprecieze cum și-a dorit, pierderile pe scările blocurilor nu au fost contorizate și ani de zile această sumă s-a tot rostogolit până s-a ajuns în situația de azi. Pierderile nu au fost identificate, nu s-a facturat corect în acest sens, nu au fost încasate majorări la facturile restante. Nimeni nu este răspunzător pentru că nimeni nu mai poate identifica exact cine și cât trebuia să plătească, iar APAVIL-ul rezolvă problema în stilul caracteristic ... amenință cu sistarea apei potabile! În acest sens Primăria Brezoi este nevoită să intervină.

„Noi suntem cu facturile curente lunare, acum, la zi (a declarat Robert Schell – primarul orașului). Doar că acest debit acumulat într-o perioadă de patru ani nu știm cum să-l recuperăm. Propunerea mea este următoarea: Să repartizăm cei trei miliarde lei vechi pe toate apartamentele din Brezoi, lucru care ar însemna 200 lei/apartament. Această sumă ar putea fi eșalonată pentru un an de zile și ar însemna cam 20 lei/lună în plus față de factura curentă. Sunt convins că această chestiune, cu siguranță, va trezi agitație dar altă soluție mai eficientă nu văd. Ținând cont că APAVIL va trece la sistarea apei potabile pentru toate blocurile din Brezoi.

Doamna Iosif a încercat să-și facă campanie electorală din funcția pe care a avut-o la Asociația de Proprietari, iar astăzi lucrurile încurcate se întorc la Primăria Brezoi! Atunci nu a vrut să asculte nici de mine, nici de APAVIL. Are deja o plângere penală care trenează pe la Justiție. Va primi, pentru că nu a furat banii, o sancțiune pentru proastă gestiune. Iar lucrul acesta va fi o amendă penală și cu asta basta! Trebuie să știți că Instanța va dispune ca banii să fie plătiți de locatarii care nu i-au achitat la timp.”