D Dezvaluiri

Duminică, 12 iulie 2020, Ion Răducă președintele Obștii Moliviș - Malaia riscă schimbarea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Duminică, 12.07.2020, ora 12.00 a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Obștii Moliviș din comuna vâlceană Malaia. Printr-o procedură de semnătură a peste 50 + 1 dintre membrii a fost posibilă îndeplinirea acestei convocări.

În cadrul Obștei Moliviș tensiunile trenează de aproximativ doi ani, din momentul în care membrii au votat statutar un alt comitet de conducere sub președenția inginerului Gheorghe Popescu. Cu toată procedura îndeplinită, lucrurile nu s-au desfășurat ad literam la capitolul aplicare, pentru că fostul președinte Ion Răducă (în funcție de peste 17 ani) a contestat decizia celor 1000 de drepturi ale obștii în Instanță. În felul acesta, ”președintele exmatriculat” Răducă, ajunge din data de 31 martie 2019, să se judece cu noul comitet, ca în filmele cu ... păduri! El plătește cheltuielile de judecată din banii membrilor, iar membrii plătesc cheltuielile de judecată cu bani din buzunar!

În sfârșit ... după câțiva ani de ”termene” declarațiile noului președinte Gh. Popescu, făcute pe 31 martie 2019, încep să prindă făgașul aplicării: „Noi încercăm să ne îndreptăm împotriva persoanei fizice Răducă Ion, să recuperăm banii pe care i-a cheltuit fără aprobarea consiliului și fără aprobarea Adunării Generale. Deocamdată nu avem acces la actele din contabilitate, noi nu cunoștem situația reală, nu s-a făcut un audit. Câștigătorii alegerilor din martie 2019 suntem încă blocați de contestațiile în Instanță pe care le-a deschis domnul Răducă! Dar aceste blocaje se vor rezolva, într-un final, și vom putea intra în legalitate. Atunci vom începe să recuperăm banii pe care i-a sustras din obște, pe care nu-i justifică. Pentru că a făcut niște acțiuni de capul lui pentru care trebuie să plătească, mai devreme sau mai târziu!”

 

Duminică la ora 12.00 pe baza sportivă din Malaia ședința are patru puncte pe ordinea de zi:

  1. Destituirea din funcția de președinte a d-lui Răduca Ion;
  2. Propunere pentru modificarea statutului;
  3. Propunere pentru realizarea unui audit economico – financiar privind activitatea Obștii în ultimii 5 ani;
  4. Diverse;