D Dezvaluiri

Doar trei voturi au lipsit pentru suspendarea proiectului anvelopării blocurilor din Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Autor, Romică Vlad (foto) un consilier local dintre cei 15 ai Consiliului Local Călimănești. Proiectul anvelopării a fost demarat în anul 2019 când au votat atunci, cu vot unanim, întreg consiliu format din cele trei partide: PNL / PSD / PPU-SL.

În ședința extraordinară de luna aceasta, 21 martie 2022, Romică Vlad a încercat construcția unei conspirații de respingere a votului privind proiectul de hotărâre ce viza reactualizarea prețurilor pentru anveloparea blocurilor din asociațiile de locatari. Dacă acest vot trecea opt blocuri din Călimănești erau oprite de la șansa reabilitării, și anume: 670, 672, 674, 6A, R1, R2, bloc 1 și bloc 2. Lucrările deja efectuate au dublat nivelul de confort al locatarilor, și anume: șapă termoizolantă pe acoperiș și la subsol, construire acoperiș nou cu șarpantă, anvelopare, termoizolare și zugrăvire pereți exteriori, schimbat mobilier de termopan la intrarea în blocuri, montat iluminat nou scară interioară tip led, turnată bordură de beton, 1m lățime, în jurul blocului. În iarna care a trecut temperatura constantă la etajul 4, în blocul 672, după terminarea lucrărilor, a fost de 26 grade.

De ce mascarada votului contra?

Ai lu Romică au motivat ”stăruitoarea conspirație” cum că reajustarea prețurilor din 2019, la scumpirile materialelor de construcție și manoperă ar fi exagerate și că Primăria Călimănești folosește aceste sume de bani pentru eventuale ”paraîndărături”! Uitând să spună oamenilor că majorările acestea le-a făcut Guvernul și se realizează la toate blocurile din România. Decizia aparține Guvernului României care a aprobat reactualizarea prețurilor printr-o Ordonanță de Urgență, aplicând o formulă de calcul. Ei bine, decizia a ajuns și la Călimănești unde Executivul lui Florinel Constantinescu a respectat procedura și a propus în Consiliul Local proiectul de hotărâre din 21.03.2022, care în cazul respingerii ar fi blocat toată această finanțare! Și ar fi generat o dispută între Primăria Călimănești și Guvernul României pe tema ajustării exagerate descoperită de ”consilierul minune” Romică Vlad!

Retorică ...

Puteam să-i mai spunem d-lui Marcel Ciolacu (PSD), care vrea să ne ajute cu adevărat, că a făcut Romică o socoteală din cauza asteniei de primăvară, amestecată cu niște nostalgii, niște regrete și că s-a unit cu Ilie Amuzan pe care l-au prins din urmă niște nostalgii și pe el ...?! Nu stimați cititori! Politica și opoziția are legi nescrise care obligă jucătorii acestora să se încadrezi pe niște culoare. Nesiguranța și incapacitatea documentării se întorc (mai devreme sau mai târziu) ca un bumerang ... chiar dacă crezi că arta manipulării poate fi ascunsă în spatele unei diplome de bacalaureat!

În această poveste, Romică nu reprezintă PSD-ul, care joacă în altă ligă față de el și care are cea mai eficientă viziune politică și administrativă pentru România. El este un călător în tramvai  ...