D Dezvaluiri

Investitorii proiectului ”Anteprenorești” s-au retras de la Brezoi: ”Nu sunt serioși!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este vorba despre reprezentanții proiectului Antreprenorești - Adoptă un Sat, proiect inițiat de Romanian Business Leaders și Repatriot, care veneau la Brezoi pentru a contribui la dezvoltarea Văii Lotrului. Ofertă lansată anul trecut 03.03.2021 printr-o conferință de presă organizată la Primăria Brezoi. Contactați de către Cozia-Info pentru noi informații legate de agenda acestei investiții, reprezentanții (Sandu Nedea) ne-au informat că proiectul a fost oprit și că toate anunțurile, conferințele de promovare sunt declarate nule. Motivația a fost scurtă: nu am reușit să construim un dialog!

Echipa Antreprenorești este reprezentată de Hilde Brandl, arhitect, parte din Romanian Business Leaders și Repatriot, Raluca Uță, consultant pe strategie, dezvoltarea afacerilor și management educațional, Project Manager comuna Scorțeni și Maria Moța, voluntar cu experiență în fonduri UE și conectare rețea comune din România.

Prin proiectul Antreprenorești - Adoptă un Sat se urmărește transfer de know-how specific pe fonduri europene, management, schimb de experiență, mentorat pentru antreprenori și administrația locală și identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

 

Aceste întâlniri aveau ca scop:

 

  • transferul de bune practici între localități de succes,
  • aportul expertizei și experienței în management din diaspora la proiectele de dezvoltare,
  • identificarea unor oportunități de investiții și antreprenoriat prin dezvoltarea turismului, industriei, economiei și al educației,
  • inspirarea și încurajarea românilor să revină și să investească în proiecte în România,
  • sprijin pentru elaborarea strategiei locale conforme cu direcția de dezvoltare stabilită împreună cu comunitatea locală.

 

Concluzii ...

La Brezoi (orășelul din nordul județului Vâlcea) nu se mai leagă nimic! Totul se face prin prisma ”paraîndărătului” și a unei politici solitare, rupă din contextul civilizat și legal. Primarul acestei localități, Robert Schell lucrează cu o singură firmă (Dan Ploscă - Impecabil și o singură echipă ”Clanul Vețelenilor”). Proiectele le finanțează singuri și tot singuri le și implementează.

Asocieri de idei, schimburi de experiență sunt proiecții sociale care au apus în fostul orășel al muncitorilor forestieri, de câțiva ani buni totul se întâmplă cum vrea primarul metamorfozat în nobil erou. Schell este condus din sediul unei pensiuni obscure ascunse prin stațiunea Călimănești în spatele căreia se află Clanul Vețelenilor, cartel organizat impecabil, cu structuri de influență, intimidare, investiții, manipulare, organizare politică, etc.! Pe zona de nord – Brezoi, Robert Schell și bugetul Consiliului Local se află sub coordonarea lui Dorin Alfredovici și Dan Ploscă ...