D Dezvaluiri

Stațiunea Călimănești – Căciulata va pierde apa geotermală. Ce spune primarul Constantinescu?

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În urmă cu câteva zile primarul municipiului Rm.Vâlcea, Mircia Gutău a anunțat într-o conferință de presă, că a făcut toate diligențele pentru ”acapararea” apei geotermale de la vecinii din Călimănești. A fost suficient doar obținerea acordului din partea administratorului Gabriel Dumitrașcu (GreenTech), care deține licența exclusivă în exploatarea apelor termale din România cu care a încheiat, deja, un contract de construcție magistrală trasport apă și aprovizionare cu apă geotermală.

În spatele acestei construcții (după părerea mea de autor al articolului) se află aroganța lui Gutău și imaturitatea politică, de senior care ține cont de interese comune. Lăsând impresia că nu dă doi bani pe localitățile județului. Se adaugă și nevoia acestuia de procurare a apei geotermale pentru piscinele din Rm.Vâlcea. Plus că vorbim despre un proiect de construcție în valoare de 30 milioane euro (magistrala Călimănești – Rm.Vâlcea) a cărei execuție va fi câștigată, probabil, de către SC Impecabil SRL – Dan Ploscă!

Pe de altă parte Geotherm Distribution are la Călimănești tarife stas și destul de mici, iar în cârdășia cu Mircia Gutău vor construi un culoar nou pentru negocierea prețurilor și ajustarea acestora. Necunoscutul Gabriel Dumitrașcu (GreenTech) vrea să devină un fel de ”băiat deștept” al energiei verzi.

 

Ce face Constantinescu?

Primarul (PNL) al orașului Călimănești este un politician foarte bine pregătit în fața situațiilor, răbdător, dar aprig în reacții. Se cunoște prietenia strânsă pe care o are cu Gutău, dar de data aceasta Florinel Constantinescu cred că a fost luat prin surprindere! Și dacă ar fi să spun ce face primarul acum ... se regrupează, iși adună argumentele! După care va construi răbdător, diplomatic și bine punctat o strategie. Mi-a spus doar atât: ”Apa geotermală trebuie să rămână la Călimănești și nu cred că Mircia Gutău va face ceva cu magistrala despre care vorbește. Vom vedea ...”

 

În concluzie ...

Mircia Gutău se depunctează singur! Dacă până acum îl priveam cu simpatie ca artizanul unui Râmnic modern, Gutău ne-a oferit războiul parcărilor la Rm.Vâlcea, ne-a arătat că în partidul lui face politică cu ”fufe” și ”măsluitori” Ne-a oferit tabloul distrgerii orașului Brezoi unde camarila sa a ”colaborat” cu amărâtul de Robi Schell (primarul orașului Brezoi) care a plecat urechea la suprema prietenie, iar la ora actuală orașul este pe butuci și Schell cu un picior în pușcărie.

Peste toată mocirla din spatele cortinelor, sergentul de colonie penitenciară lovește singura stațiune din județul Vâlcea care scăpase de turismul cu calul și cu sapa și vrea să o împingă către marginea de gard ...