D Dezvaluiri

Președintele controversat al unei obști din Malaia a murit azi noapte

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este vorba despre Obștea Moliviș din comuna Malaia, situată în nordul județului Vâlcea. Președintele acesteia, Ion Răducă a făcut infarct căzând în mijlocul curții în timp ce se afla urcat pe o scară. După cum au stabilit medicii dispensarului din localitate acesta ar fi făcut infarct în după amiaza zilei de 21 iulie 2022, fiind găsit a doua zi dimineața de către un vecin care venise să ude peluza unei proprietăți alăturate.

Ion Răducă lucra la reabilitarea casei părintești unde își dorea să se retragă și unde simțea că își găsește liniștea. Nu mai avea o relație bună nici cu familia, se separase de soție, iar despre comunitatea locală o împărțise în două tabere în ceea ce privește interesele Obștei Moliviș.

În vârstă de 71 ani, Ion Răducă este omul care a pus, efectiv, stăpânire pe patrimoniul unei obști de moșneni din ținutul pădurilor seculare ale nordului vâlcean pe care a administrat-o după bunul plac în detrimentul a sute de membrii care au privit neputincioși timp de zeci de ani către un buget anual secătuit cu acte în regulă. Înconjurat de cei mai buni avocați ai județului Vâlcea și susținut de bugetul obștei respective (de care a dispus abuziv) a comis aici cele mai mari abuzuri din istoria obștilor de moșneni vâlcene. Ion Răducă rămâne un manual didactic în materie de prăduială pentru alți năpăstuiți cărora le curg balele, dar nu știu cum să ”o comită”! Cu toate că a pierdut alegerile statutare votate de Adunarea Generală, cu toate că trebuia să predea numaidecât actele, cheile, ștampila, conturile, mașinile, etc., Răducă a demonstarat că se joacă cu Instanțele judecătorești făcând posibil continuarea sa în obștea respectivă. A reușit lucrul acesta ani de zile în fața membrilor care au obosit cerându-și dreptatea pe la toate porțile ...

Sute de mii de euro au ieșit din contabilitatea Obștii Moliviș fără să fie prezentate acte clare și așteaptă să fie puse la dispoziție zecilor de membrii care au primit anual câte 2 – 300 lei pentru hectarele de pădure din obște.

Alături de Robert Schell (primarul orașului Brezoi), Ion Răducă se înscrie în galeria de manual al oamenilor care nu mai știu să privească ochii consătenilor alături de care au trăit o viață ...