D Dezvaluiri

Cozia – Sinteze. Rusoaicele au pus ochii pe Argentina, mii de nașteri se înregistrează în această țară

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
  • Finlanda dezbate ratificarea tratatului fondator al Nato, considerându-l un pas esențial, prin care Helsinki încearcă să avanseze în drumul spre aderarea la Alianța Nord Atlantică și ar lăsa în urmă Suedia vecină. Cele două țări nordice au aplicat la Nato împreună și asta la scurt timp după invazia rusă din Ukraina. Este cunoscut faptul că majoritatea tărilor membre Nato au ratificat aplicațiile, Turcia are obiecții față de candidatura Suediei. În contextul alegerilor din aprilie, majoritatea partidelor din Finlanda au spus că Parlamentul lor trebuie să voteze asupra tratatului Nato înainte de pauza parlamentară care va începe la 3 martie. Comisia de Afaceri externă a dezbătut legislația în spatele ușilor închise. Legislația trebuie înaintată până, cel târziu la 20 februarie pentru ca Parlamentul să-și poată exprima votul înaintea alegerilor. Votul din Parlamentul Finanlez ar putea fi un semnal puternic că Finlanda trebuie să meargă mai departe singură pentru că pot apărea situații surprinzătoare în care Turcia și Ungaria să decidă respingerea Suediei.

 

 

  • Mâine, Vladimir Putin susține discursul anual despre starea națiunii în fața camerelor reunite (Duma de Stat și Consiliul Federației) cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la declanșarea invaziei ruse în Ukraina. Va fi abordată situația economică a țării și situația de pe frontul Ukrainian. După discurs, Kremlinul pregătește un mega miting – concert cu participarea lui Vladimir Putin pe stadionul Lușniki, apoi va organiza un alt eveniment care, de ceva vreme, fusese amânat, dialogul anual televizat denumit: ”Linia directă cu poporul” în cursul căreia răspunde în direct la întrebări din partea poporului.

 

 

  • Argentina experimentează de câteva luni de zile o adevărată invazie a rusoaicelor însărcinate și bogate. În fiecare zi debarcă cel puțin 30 de femei pregătite să nască într-o clinică privată argentiniană, la un preț cuprins între 5000 – 30.000 $. Dacă bebelușul se naște aici acesta dobândește, prin Lege naționalitatea Argentiniană, iar în scurt timp, și părinții pot obține un pașaport. Un document de aur, în aceste vremuri tulburi pentru ruși care le-ar permite să intre fără viză în 171 de țări. Autoritățile argentiniene au înregistrat intrarea a 2500 de rusoaice numai în 2022 și estimează că numărul acestora va depăși pragul de 10.000 nou născuți ruso – argentinieni în anul 2023. Până acum trei ani, femeile din Rusia preferau orașul american Miami pentru a da naștere unui copil ruso – american. Acum traseul medical se îndreaptă spre sud, crescând cu 25% / an în Argentina, iar cererea de asistență pentru procedurile de imigrare, rezidență au crescut de 15 ori. Mai mult, se pare că Argentina are îngrijiri medicale excelente și că este mult mai ieftin să crești un copil aici decât în Rusia, deschiderea acestei țări față de migranți fiind ridicată. Argentina are unul dintre cele mai bune pașapoarte din lume și este printre cele mai ușor de obținut. Rușii au nevoie de viză pentru a călătorii oriunde și sunt pregătiți să cheltuiască mulți bani pentru a trăi bine ...