D Dezvaluiri

Cozia - sinteze. Lovitură pentru secui și steagul secuiesc

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Investiții directe de la Guvern pentru stațiunile balneare

Șanse bune de finanțare pentru stațiunea Călimănești – Căciulata, care se încadrează la clasificarea balneară. Anunțul a fost făcut miercuri, 22.02.2023 la începutul ședinței de Guvern, când Ministrul Turismului, C-tin Cadariu a vorbit despre stimulentele pe care statul le va acorda investitorilor privați din turismul balnear. Și premierul Nicolae Ciucă îmbrățișează această idee: „Am stabilit că ar fi foarte potrivit ca la nivelul Guvernului să identificăm câte un obiectiv turistic din orice zonă cu potențial și să le finanțăm de la bugetul de stat.”

Până acum majoritatea finanțărilor s-au realizat din proiecte europene.

 

 

Steagul Secuiesc nu mai este legal la Sf. Gheorghe

A fost anulat definitiv steagul secuiesc ca drapel al Municipiului Sfântu Gheorghe. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv și irevocabil, miercuri 22.02.2023, recursul Guvernului României și a dat câștig de cauză Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, demonstrând că, acest steag prin care sunt reprezentați doar maghiarii, nu poate reprezenta steagul municipiului Sf. Gheorghe. Decizia vine după o luptă de 10 ani în Instanță, după ce Guvernul României, în data de 29 iunie 2021 a adoptat o hotărâre prin care a aprobat steagul secuiesc ca drapel oficial al orașului.

 

 

Tatăl Nostru devine gen neutru după hotărârea Bisericii Angliei

Biserica Angliei ia în considerare folosirea termenilor de gen neutru după ce preoții au cerut să li se permită să nu se mai refere la Dumnezeu ca fiid EL! Episcopii britanici vor lansa un proiect privin libajul de gen care face referire la Dumnezeu în slujbele bisericești. Unii preoți au trecut deja la aceste schibări, adică nu se mai referă la Dumnezeu folosind pronumele EL și chiar au reformulat rugăciunea Tatăl Nostru. Cu Tatăl Nostru și mamă!

Șeful bisericii spune că Dumnezeu nu este bărbat sau femeie sau definibil! Tot limbajul uman despre Dumneu este inadecvat și într-o oarecare măsură metaforic. Nu este clar ce ar înlocui termenul Tatăl Nostru în rugăciunea Domnului, rugăciunea de căpătâi a crștinismului transmisă lumii de însuși Iisus Hristos ...