D Dezvaluiri

Candidatul PSD Călimănești acuză represalii politice împotriva sa: ”De câteva luni, de când am intrat în politica locală m-au schimbat din funcție, mi-au oprit afacerea și m-au informat verbal că voi avea dosare penale ...”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mihai Iacovete este inginer silvic la Districtul Călimănești, iar din noiembrie 2022 a fost ales președinte al organizației PSD Călimănești cu posibilitatea depunerii candidaturii pentru funcția de primar al orașului. După debutul în munca politică noul președinte social-democrat anunță că au început împotriva sa represalii din partea adversarilor politici locali care îl afectează profesional și pe planul afacerilor. În urmă cu două zile Mihai Iacovete a declarat pentru Cozia-Info:

”Împotriva mea continuă atacul sub centură, poate eu nu sunt învățat cu acest stil ”abrupt” de politică având în vedere că și eu și Marian (n.r. Marian Căpruci) am pătruns pentru prima dată în politică. Și poate aceasta este cutuma! Dar, din nefericire pentru mine suport rigorile politicii, iar, în continuare, reprezentanții PNL-ului local, încearcă să mă obstrucționeze. După ce am fost ales în funcția de președinte PSD Călimănești și posibil candidat pentru primăria orașului au început:

  1. Mi-au retras delegarea pentru șefia Ocolului Silvic Călimănești;
  2. S-au legat de Cantonul silvic Lotrișor (construit în 1970) care printr-o licitație publică din anul 2018, atunci nu aveam nicio legătură cu politica, l-am obținut cu drept de închiriere pentru zece ani și ulterior printr-un act administrativ s-a mărit la 35 ani, respectiv anul 2053. După ce am investit și după ce am obținut toate aprobările necesare, în anul 2022 a început un atac furibund asupra mea, tocmai în momentul în care domnul inginer Daniel Nicolaescu a ajuns la conducerea Regiei Naționale a Pădurilor. (Daniel Nicolaescu a fost consilierul personal al primarului Florinel Constantinescu la Primăria Călimănești).
  3. Deși pe raza Ocolului din Călimănești sunt mai multe cantoane închiriate un inginer silvic a venit numai peste cantonul Lotrișor să verifice și vadă contractul respectiv.
  4. Obiectul contractului de închiriere prevedea clar modernizarea obligatorie a cantonului. Acesta a fost scopul contractelor de închiriere oferite de către Ocolul Silvic Călimănești pentru toate cantoanele de pe raza lui. RomSilva neavând bani pentru întreținerea lor încasează chirie lunar, beneficiază de reabilitare și rămâne proprietar.

 

Din 2018 sunt cinci ani în care Mihai Iacovete a apucat să investească peste 40.000 euro. Cantonul silvic Lotrișor arată astăzi deosebit, are o față nouă și oferă condiții de cazare civilizate. În tot acest timp au fost reabilitate și alte cantoane închiriate de către alți propriatari

 

  1. În urma notei de constatare, deși domnul inginer a spus că am îndeplinit toate condițiile contractuale și anexelor la contract, s-a dispus oprirea tuturor activităților, interzicerea oricărei modernizări, a fost oprit curentul electric pentru blocarea oricărei activități. S-a dispus mutarea mea din Districtul 2 Călimănești unde lucrez din 1986 și urmează o plângere penală asupra mea! Această notă de constatare a fost aprobată de către domnul director general care trebuie să fie pusă în aplicare de către Direcția Silvică Vălcea. Mă aștept acum la procese ...!
  2. Deocamdată, primele măsuri au fost retragerea mea din Districtul 2 Călimănești unde aveam interacțiune cu cetățenii din oraș. Se vede clar, de la o Poștă, că interacțiunea a deranjat! Faptul că sunt președintele PSD-ului vă dați seama că orchestra a fost dirijată de la Călimănești ...”

   

Ce va face Mihai Iacovete în situația de față?

Mă voi duce acolo unde mă cheamă datoria, să-mi fac treaba oriunde mă trimit. Mă întărește să lupt în continuare politic chiar dacă sunt la distanță de Călimănești, mă întărește să lupt în așa fel încât să demonstrăm că noi suntem cei care suntem învingători!

 

Cozia-Info: Nu ați încercat să luați legătura cu directorul general, pentru că bănuiesc că vă cunoașteți? A fost la Călimănești, a fost coleg cu dvs.?

Da, ne cunoaștem bine! Am fost la București în cabinetul său, am stat de vorbă, dar exclude orice amestec, își face doar datoria ...! Mi-a mai spus să mă gândesc la activitatea politică! Din nefericire pentru mine, după cum mi-au spus mulți colegi din minister, dacă directorul general nu avea legături cu  Călimăneștiul nu ar fi știut de Lotrișor sau de mine!

 

Cozia-Info: Numai dvs. ați luat acel canton? Celelalte cantoane din Ocol au rămas la Rom Silva?

În 2018 au fost scoase la licitație toate cantoanele. Cel de le Păușa, Căciulata, Știubei. Inclusiv la Gura Văii, luat de un reprezentant al Primăriei Bujoreni, la Dăești luat de către Primăria Dăești, cantonul de la Snamăna, Frăsânei, Rădăcinești, toate au fost cantoane închiriate prin licitații publice. Din toate acestea a fost controlat numai cel de la Lotrișor, al meu! S-a trecut peste Direcția Silvică Vâlcea, un inginer de la Regia Națională a făcut naveta București – Călimănești pentru a găsi nod în papură în așa fel încât să poată să rezilieze contractul și să mă determine să renunț la activitatea politică.