D Dezvaluiri

Valentin Sotir, operator vaporașe de vilegiatură: ”Eu la Călimănești de amenințări mă ocup!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Acestea sunt aroganțele pe care le desfășoară de peste 12 ani de zile făptuitorul din județul Tulcea, Valentin Sotir care desfășoară la Călimănești o afacere cu vaporașe de croazieră. Situat pe lacul artificial al Oltului (zona Călimănești – Căciulata – Cozia), Sotir se consideră a fi întemeietorul acestei afaceri, de plimbări cu vaporașul, pentru care nu concepe să mai existe concurență lângă el. A stârnit un adevărat iad (în parcul Căciulata, în fața mănăstirii Cozia, în zona hotelurilor, pe aleile stațiunii Căciulata și Cozia) unde duce războiaie de uzură, războaie psihologice și războaie pe pumni în gură cu concurența.

  • de peste 12 ani în contradictoriu cu concurentul ”vaporașe Remus”, este susținută o atitudine de ”țățărie și balamuc” pentru un singur motiv: să apuce cât mai mulți clienți;
  • trage efectiv de turiști prin diferite tertipuri de propagandă și publicitate, propovăduind de diminineața și până seara tuturor: ”cât de miraculos este să se plimbe cu vaporașul”!
  • Valentin Sotir a descălecat în zonă cu familia, cu neamurile de la Tulcea, cu angajați pe care i-a pichetat pe toate aleile zonei și care au un singur ordin: toți turiștii la debarcaderul nostru!;
  • Remus Moldoveanu (de la pontonul concurent) nu suportă să asiste la jocul pervers al familiei Sotir (turiștii aceștia au rezervare, au plătit cu cardul de pe net sau este un grup care ne-a solicitat din timp plimbarea cu vaporașul);
  • Remus Moldoveanu a intrat în joc! Pentru că nu are altă alternativă. Nu poate privi cum fură startul, și implicit clienții, Valentin Sotir! Asta înseamnă scandal, țipete, pumni în gură, poliție, dosare penale, 112, etc.

 

Pentru Călimănești nu este nouă această ofertă de agrement. Consiliul Orășenesc din anii 1980 a amenajat în acele vremuri un debarcader, superb, în zona insulei Ostrov – zona Călimănești, unde erau oferite zece hidrobiciclete și zece bărci cu vâsle pentru plimbări nautice. Existau salvamari care supravegheau activitatea.

După anii 90 a apărut prima inițiativă privată, un vaporaș de mici dimensiuni cu bar și punte pentru servit masa (destul de rudimentar) al celebrului domn Onedin (așa îl alintau localnicii).

În prezent sunt patru debarcadere pe lacul din Călimănești:

  1. Vaporașe Valentin Sotir
  2. Vaporașe Remus Moldoveanu
  3. Vaporașe Mirajul Oltului al Consiliului Județean Vâlcea
  4. Vaporașe Vila Florilor

 

Din cele patru, două realizează venituri foarte mici (Mirajul Oltului și Vila Florilor) pentru că oamenii nu concep să se tăvălească pe aleile Călimăneștiului ca să apuce turiști! Sau să-și dea pumni în gură cu Valentin Sotir ca să apuce două trei curse. Personalul de aici stă liniștit la debarcader și așteaptă turiștii care nu mai vin niciodată, pentru că are grijă Sotir de lucrul acesta. O cursă este taxată cu 30 lei/persoană, iar vaporașul transportă cam 10 persoane, o plimbare durează aproximativ 40 minute. Pe zi, în mod elegant se pot face 12 – 15 curse cu un câștig de 4.500 lei. Sotir câștigă 10.000 lei/zi prin eludarea Legii taximeriei care reglementează foarte clar procedura de desfășurare a acestei activități.

 

Ce este de făcut?

 

  1. Trebuie descoperit cine îl susține ca să nu fie aplicate regulamentele? Cu toate că Executivul Primăriei Călimănești este foarte deranjat de atitudinea și deranjul provocat de către acest individ!
  2. Cine este Dora Minodora cu care se laudă că ar face trafic de influență în Primăria Călimănești?
  3. Cine sunt proptelele din interiorul Apelor Române și cum influențează aceștia infracțiunea în formă calificată savârșită de către Sotir Valentin?
  4. Care sunt normele exacte din regulamentul cadru promulgat de către Consiliul Local al orașului Călimănești?
  5. Dacă în perioada 2012 – 2023 a plătit taxa de publicitate pentru banerele afișate în orașul Călimănești, pentru publicitatea mobilă, pentru alte tipuri de publicitate. Și impunerea de îndată a sumelor datorate bugetului local cu penalitățile aferente.
  6. Care sunt normele de funcționare impuse de către Apele Române pentru desfășurarea plimbărilor pe apă?