E Evenimente

Datorită opoziției locale programul sărbătorilor a fost armonizat

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Din toamna anului trecut (2023) orașul Călimănești are opoziție! Organizația PSD locală a fost reorganizată și noua structură politică și-a început activitatea în sensul constructiv al cuvântului. În sensul acesta glasul și doleanțele populației au început să prindă contur, iar în armonie cu ziarul local opoziția și, mai departe presa, au dus mesajele acolo unde trebuie ... către opinia publică, către populație care deține adevărata putere într-o unitate administrativ teritorială.

 

Zilele Călimăneștiului (18 – 20 mai 20024) sunt primul test în acest sens!

În comparație cu cei 11 ani scrurși (2012 – 2023) în care Florinel Constantinescu a servit Călimăneștiului același meniu, de anul acesta am văzut schimbări în programul de desfășurare al manifestării... și asta datorită mesajelor de opoziție din partea PSD – Mihai Iacovete!

  • A apărut o rubrică numită ”talente locale” (sâmbătă ora 18.00 și duminică ora 18.00) în parcul central, pe scena teatrului de vară Florin Zamfirescu;
  • Și încă o rubrică desfășurată în cartierul Jiblea Nouă, la Centrul Cultural unde, pentru 30 minute se va desfășura puțină campanie electorală mascată, iar două ore Rapsodia Vâlceană va susține un concert folcloric.

 

Foarte frumos! Opoziție și dezbatere nu înseamnă să-ți dai în cap unul la altul. Nu înseamnă amenințări și nici dușmănie!

 

Florinel Consatntinescu a cheltuit ”suficient” din banii bugetului local pentru zilele Călimăneștiului, ediția 2024, tocmai ca să arate cât de faimos este orașul nostru ascunzând sub preș lipsurile tot mai mari și vitregiile Planurilor Urbanistice Zonale neaplicate. Când trebuia să fie măreț, să fie mândru în fața strategiei locale bine construită astăzi dă din colț în colț și recurge la tot felul de tertipuri de ”pâine și circ”.

Pâine și circ este un moment din programul zilelor Călimăneștiului când răsfățata de serviciu a ”Nobilului erou” a mai găsit încă un prilej să se bage în seamă în viața socială a orașului. Este vorba despre Minodora Săvulescu care din biciclistă a trecut la scriitoare. Aceasta va lansa, în numele Călimăneștiului, sâmbătă, 18 mai, ora 10.00 la Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” cartea ”Scrisoare de la Martha”.

Puteți să-l întrebați pe nobilul erou (când merge în campanie pe la gardurile dvs.) câți bani i-a mai dat Minodorei din bugetul local și pentru cartea aceasta. Minodora a primit timp de 6 – 7 ani sute de milioane lei/vechi anual pentru celebra acțiune de biciclete Mountain Bike. Tot Minodora a încasat două proiecte din cadrul programului SISTEM pentru Călimănești. Să-l întrebați ce bani au fost? Pentru că au fost pe mii de euro!!!