E Evenimente

Ioan Șt Lazăr total nepregătit la lansarea cărții Mihaelei Dobrescu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Profesorul universitar Ioan Șt. Lazăr este un invitat permanent al Bibliotecii A.E Baconski din Călimănești, de când la conducerea acesteia se află Georgeta Tănăsoaica. Georgeta Tănăsoaica este bibliotecar șef aici și ce este drept, un bun organizator al activității culturale din cadrul instituției patronată de către Primăria orașului Călimănești. Nu că ar fi lansat, respectiva doamnă, managementul cultural pozitiv de aici! Nici pe departe, lucrul acesta a fost construit în timp de foștii conducători ai instituției și oamenii de cultură locali care au fost alături de bibliotecă, de evenimente, etc.

Profesorul Ioan Șt. Lazăr este cărat de Țuți Tănăsoaica precum „mumia lui Lenin” la toate evenimentele culturale ale orașului Călimănești (în contextul în care cetățeanul nu are nicio legătură cu acest oraș!). Orice manifestare găzduită de către bibliotecă îl are ca punct central pe Ioan Șt. Lazăr, ca un fel de senior al intelectualilor locali și omul care dă girul fiecărei maifestări în parte. Dar în același timp fiind excluși sau uitați alți oameni care sunt din localitate și foarte potriviți să fie invitați aici!

Joi, 8 noiembrie 2018 a avut loc lansarea cărții Mihaelei Dobrescu, „Călimănești – între istorie, mit și legendă” unde, bineînțeles, în capul mesei a stat Ioan Șt. Lazăr, invitat de Țuți Tănăsoaica să lumineze auditoriul despre acestă lansare de carte și tema centrală a lucrării.

Ce să vedeți!!!

Domnul profesor universitar „gratulat” de Georgeta Tănăsoaica cu cuvinte precum: „prietenul nostru, respirăm ușor după cuvântul acesta frumos pe care ni l-ați adresat, etc.” numai despre cartea Mihaelei Dobrescu nu a vorbit! A luat cuvântul într-o „lălăială” pe care o folosește de fiecare data la Călimănești, a vorbit despre câteva evenimente culturale de la Rm.Vâlcea, a prezentat două cărți care nu aveau nicio legătură cu evenimentul, iar despre carte ... nimic deosebit! A spus că este frumos ilustrată, că are fotografii de certă valoare documentară, bla, bla, bla ...!

Profesorul universitar, probabil a răsfoit cartea înaintea începerii lansării, dar a tratat auditoriul ca pe niște naivi despre care are impresia că-i manipulează cu atitudini de actor. NU ESTE VINA LUI ...!!!