Mihaela Dobrescu este originară din Călimănești – Jiblea, absolventă a Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești, licențiată în management și marketing în afaceri economice. La Sibiu își continuă studiile pe filieră filologică la Universitatea Lucian Blaga Sibiu – domeniul științele comunicării cu specialitatea profesor documentarist.
Până să plece la Sibiu, timp de 14 ani și jumătate a condus destinele Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești, unde sub conducerea Executivului Primăriei locale a organizat 14 ediții ale Festivalului Național de Folclor Cântecele Oltului, a fost organizator a 7 ediții ale Taberei Naționale de Teatru „Florin Zamfirescu”, coordonator a 6 ediții ale Taberei de Pictură „Vlaicu Ionescu”.
În anul 2016 a plecat la Sibiu, unde își desfășoară activitatea tot în domeniu cultural, este bibiotecar la Biblioteca Județeană Astra din Sibiu și la scurt timp se întoarce în orașul natal un lansează prima sa carte: „Călimănești – între istorie, mit și legendă” editura Armanis, Sibiu 2018. Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești a spus despre lansare: „Mihaela este a noastră, dar iată ce reușește astăzi! Aduce atâția oameni în sala bibliotecii noastre devenită neîncăpătoare și aduce oameni din Sibiul devenit tradiție în domniul cultural! Mihaela a trăit atâția ani la Călimănești, nu singură, alături de mulți oameni iubitori de cultură, iubitori de carte și a învățat de la fiecare dintre ei. Astăzi se desprinde dintre aceștia și reușește o lansare de carte proprie. Călimăneștiul este o localitate domnească cu o zestre documentaristică și repere cultural-spirituale deosebite pe care trebuie să le scoatem la lumină, iar tema aleasă de Mihaela între istorie, mit și legendă este o provocare prin care autoarea mai pune o cărămidă importantă la baza acestei cunoașteri adăugând și dragostea pentru locurile natale. Închei cu epigrama medicului stomatolog, cunoscut epigramist din Brăila, care spune așa:
Ca prieten de mulți ani
Dau crezare veștii
Că mai sus de Călimani
Sunt Călimăneștii.”
Autoarea a declarat că volumul de informație la care are acces în cadrul bibliotecii sibiene este infinit mai mare „efectiv stau pe un munte de informație”, fondul unităților de bibioteconomie fiind de peste 1 milion de unități. „Am lucrat aproape doi ani la această carte. Am strâns informații, date, tot felul de lucruri interesante despre Călimănești. Au rămas în carte capitole deschise care pot fi completate cu noi informații, dar ideea este că lucrarea a apărut nu ca o înșiruire de texte monotone ci ca o picătură de curiozitate.”