E Evenimente

Puțină lume la înmormântarea lui Petre Tănăsoaica

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sărbătoarea Bobotezei rămâne de acum încolo, pentru familia Tănăsoaica, o zi de tristă amintire! La ora 13.00 la Catedrala din Călimănești a fost programată înmormântarea celui care a fost ziarist în presa locală vâlceană, Petre Tănăsoaica.

La ora 12.45 în curtea bisericii dacă erau 20 de persoane. Către ora de  începere au mai apărut până la 60 de persoane. Localnici, câteva rude, câțiva lăsați la vatră din mediul politic (îi puteai număra pe degete), din partea Uniunii Scriitorilor a fost Nicolae Manolescu alături de patru – cinci colegi. Dintre ziariști, din cele 29 de redacții de presă ale județului Vâlcea, doar reprezentații a două ziare au considerat să-i fie alături: Ion Barbu de la Curierul de Vâlcea și Zmeureanu de la Criterii Politice!  

Cu o seară înainte, la citirea stâlpilor a participat personal ÎPS Varsanufie Episcopul Râmnicului cu un sobor de 12 preoți, alături de care au fost invitate majoritatea redacțiilor de ziare. Nici așa nu au venit, decât 4 – 5 reprezentanți.

O înmormântare neașteptat de ... respinsă, față de pretențiile numelui Tănăsoaica! Pentru că la marii absenți figurează aici multe nume. Instituțiile județene, Consiliul Județean, președinții filialelor politice, primarul orașului Călimănești, alături de viceprimarul Vasile Scârlea, primari din alte localități, oamenii de afaceri. Din mediul local, în afară de Doru Tărășenie nu am văzut pe mai nimeni. Mari absenți au fost colegii și foștii săi angajați de la ziarul Viața Vâlcii adunați pe parcursul a 25 de ani! Ziarista (de comunicate de presă) Gabi Bercea, fostă redactor șef aici și lansată în presă de Tănăsoaica, nu a fost prezentă, cu toate că lucrează la Călimănești! Marele prieten Romeo Popescu (Vocea Vâlcii) a lipsit! Dar cea care i-a stat la căpătâi a fost Mihaela Tițescu (fostă Tărășenie)!

Familia, probabil în virtutea marelui brand se pregătise cu 180 de meniuri pentru pomana organizată ... (bineînțeles!!!) La Mănăstirea Cozia.

În loc de adio ...

A fost un mesaj din partea multor ... „oameni” că este nevoie de altfel de presă, un mesaj și pentru noi care am rămas încă și care, în calitate de mai tineri, am învățat multe prostii de la seniorii noștri de presă. Numele Tănăsoaica și redacția Viața Vâlcii se vor duce odată cu el, pentru că din spații, din tipografie și din tot ce a însemnat ziarul vor „dăinui” doar datoriile imense!