E Evenimente

Nuțu (Puiu) Pamfil, consilier local al comunei Berislăvești a trecut la cele veșnice

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În dimineața zilei de 11 martie 2021 a trecut în neființă Nuțu (Puiu) Pamfil, în urma unui stop cardiac. După cum se discută în jurul familiei, Puiu nu a avut niciun fel de suferință, nu era înregistrat pacient sub observație la spitale sau clinici și nici nu avusese probleme grave cu inima. A avut, în schimb, stressuri legate de activitatea politică și cea sindicală. Trăgea de un proces cu Regionala CFR de nouă ani de zile. Chiar în dimineața zilei când s-a stins avea un nou teremen în sălile de judecată. La acestea s-au adăugat și luptele locale PNL – PSD cu ”năucitorul” Ion Bușagă (fostul primar al comunei). Puiu a fost un liberal convins și trăia din partea ”brigăzii Bușagă” adevărate clipe de stress și răzbunare. Judecat, așa la gura sobei, cam acestea au fost motivele pentru care inima unui om, remarcat în comuna lui, a cedat!

Născut pe meleagurile comunei Berislăvești, în satul Rădăcinești, alături de încă trei frați: Vasile, Viorica și Marian, Nuțu (Puiu) Pamfil, avea 53 ani, era al treilea dintre frați. Căsătorit, sotia-Iuliana Maria, învățător la Scoala Gimnazială Berislavești și tată a două fete - Andra Iulia și Elena. Era lincențiat al Facultatii de Drept, în cadrul Academiei de Poliție ”Al.Ioan Cuza” din București.

În perioada 1988-2014 a îndeplinit mai multe funcții în cadrul CFR: magazioner, conductor tren, șef tren, inspector de specialitate, instructor regional, instructor central în Ministerul Transporturilor, iar în prezent lucra la SC APAVIL SA, Sector Călimănești, Birou-Contracte. În perioada 2000-2014, a fost liderul de sindicat al MC Feroviarul, iar din 2004 până în 2013, vicepreședinte călători - Regionala Craiova, membru în comitetul director al Federației Naționale Feroviare  Mișcare Comercial din România.

Politic: Nutu Pamfil a activat în cadrul organizației PNL Berislăvești ocupând pe rând funcția de vicepreședinte și mai apoi de președinte al organizației, unde a demonstrat prin implicare și consecvență, că liberalismul are un cuvânt de spus în comunitatea pe care o reprezenta. A intrat în toate competițiile electorale alături de echipa liberală locală, județeană si națională, participând activ la toate acțiunile întreprinse de aceasta, obținând rezultate remarcabile. La alegerile din anul 2016 a candidat la funcția de primar al comunei Berislăvești.

Va fi înmormântat duminică, după slujba Liturghiei la biserica din satul său natal, Rădăcinești. Nu va avea, nici el, parte de o înmormântare creștinească din cauza acestei demențe de pandemii gestionată foarte prost, chiar de liberalii pe care Puiu i-a slujit cu atâta credință. În dimineața zilei de joi 11 martie 2021 a fost dus la IML Vâlcea pentru respectarea tuturor procedurilor legale (autopsie, acte, etc).

Iar de la apariția acestui articol Puiu se află pentru ultimul priveghi în satul său natal încărcat cu viața arhaică cinstită și simplă a oamenilor de munte. Povestea asta nu seamănă si nu poate fi comparata cu povestea altor oameni, cu trăirile lor. Nici măcar nu poate fi comparata cu propriile povesti, cele trecute, cu lecțiile lor atașate, cu tot. Povestea e unica, de la construcție, până la Devenire, un dar sau o karma. Si se împlinește în felul ei, unic...