E Evenimente

Andrei Rareș Toader- medaliat cu aur la Cupa Europeană de aruncări !

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sportiv de performanță din Călimănești, Andrei Rareș Toader, specializat la aruncarea greutății, a câştigat medalia de aur în proba de aruncare a greutății, sâmbătă, la Cupa Europeană de aruncări de la Split (Croația). Devenind campion european, Rareș Toader s-a impus cu performanța de 20,83 metri (personal best). În urmă cu câteva luni, s-a alăturat celui mai galonat club sportiv al României, CS Dinamo.

A început atletismul la Călimănești, urmând exemplul bunicului său, Aurel Berbece, de la vârsta de 12 ani: ”Bunicul meu, Aurel Berbece, care este fost atlet, el m-a descoperit și m-a îndrumat către atletism .”

Cozia Info: Ai câştigat medalia de aur în proba de aruncare a greutății,  la Cupa Europeană de aruncări, cum a fost această competiție?

,, A fost o experiență plăcută, s-a ținut într-un loc mai special, nu pe stadion, ci într-un amfiteatru. A fost primul concurs de genul ăsta pentru mine.”

 

Cozia Info : Știu că ai obținut foarte multe premii, medalii,  care a fost cel mai semnificativ și dorit premiu?

Toate sunt semnificative, dar cel mai dorit premiu a fost medalia de la Jocurile Olimpice de Tineret 2014.”

 

Cozia-Info: Ce obiectiv ai pentru viitor?

,,Obiectivul meu este să câștig medalii la jocurile Olimpice de Seniori”.

 

Cozia-Info: Un mesaj pentru tinerii care vor să practice acest sport?

„Cu toate că este un sport nemediatizat, îi îndemn să practice atletismul, să se dezvolte atât fizic cât și în societate și să aibă o viață cât mai ordonată.” A declarat, campionul european Andrei Rareș Toader!