E Evenimente

Sărbătoarea continuă la Călimănești. Ziua orașului a ajuns la Mănăstirea Cozia unde se desfășoară un Te Deum.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Începând cu ora 11.00, în ziua de 20 mai 2021, ziua orașului Călimănești a continuat la Mănăstirea Cozia unde s-a desfășurat un Te Deum și a avut loc premierea cuplurilor care au împlinit 50 de căsătorie. În urmă cu câteva clipe primarul Florinel Constantinescu a rostit un discurs adresat tuturor participanților:

 

„Doamnelor și domnilor, dragi invitați,

Ne-am adunat aici să aniversăm și să omagiem cele mai longevive familii din orașul Călimănești. Facem acest lucru de mai mult timp, dar cred că acesta este unul dintre cele mai importante gesturi de recunoaștere publică pe care le avem de făcut.

 

Familia este, cred eu, cea mai importantă instituție pentru un om. Lumina primei zile din viața fiecăruia a fost văzută într-o familie și acest lucru ne va urmări întreaga viață. Pentru că lumina nu este doar aceea pe care o dă soarele, ci și lumina pe care o dau, în familie, părinții, bunicii, frații, surorile, verișorii și toți ceilalți, alături de care copiii devin adolescenți, tineri, oameni maturi și apoi vârstnici, veterani, ca doamnele și domnii pe care îi sărbătorim acum.

 

Acesta este un omagiu adus familiei, locul în care fiecare dintre noi a devenit om. Prin comparație, la școală ne dezvoltăm intelectual, la biserică ne dezvoltăm moral, iar în familie ne dezvoltăm priceperile de a fi la rândul nostru oameni, în toată puterea cuvântului.

 

Aceasta este o zi în care omagiem familia. Familia rezistentă, ajunsă, iată, la 50 de ani. Nu există mai mare mândrie în viață decât să arăți celorlalți oameni o familie construită să reziste în timp. O familie care a adunat atâtea decenii de viață a trebuit să treacă, evident, și prin multe încercări și greutăți. Faptul că familiile dumneavoastră au acum o vârstă atât de importantă arată că ele s-au bazat pe bună înțelegere și - cel mai important lucru - pe multă iubire. Acesta este sentimentul cel mai important într-o familie. Familiile reușite încep cu o poveste de iubire și rezistă numai dacă povestea aceea durează. Avem, așadar, în fața noastră și mari povești de iubire.

 

Felicitările mele se referă la acest lucru. La povestea de iubire care v-a ținut împreună și pe care vă urez să o continuați încă mulți ani în sănătate și bucurii.

 

La mulți ani!